Conducerea Partidului Național Liberal, la pas prin Slatina

0
606

Vineri, 19 aprilie, la Slatina au sosit Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, cu poziția numărul 1 pe lista candidaților pentru alegerile europarlamentare, fostul jurnalist Rareș Bogdan, dar și cu europarlamentarul Marian Jean Marinescu. Aceștia, alături de conducerea filialei Olt a PNL, reprezentată de președintele Liviu Voiculescu, de deputatul Gigel Știrbu, dar și câteva zeci de membri ai partidului au făcut un marș prin oraș, pornind de la sediu, îndreptându-se spre Esplanadă și făcând un ocol pe strada Primăverii.

Liberalii au împărțit câte o floare galbenă către fiecare femeie pe care au întâlnit-o, au stat de vorbă cu cetățenii, le-au ascultat nemulțumirile și le-au primit felicitările, și-au făcut fotografii cu susținătorii care le-au solicitat acest lucru. De menționat este faptul că un grup al membrilor PNL a început să scandeze ”PSD, ciuma roșie!”, ”Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, de parcă ar fi fost organizat un protest, nu o baie de mulțime. Aceste lozinci au stârnit nemulțumirea în rândul trecătorilor, care atunci când au auzit cele strigate, au început să înjure grupul.

„A fost o surpriză mai mult decât plăcută să vedem maşini oprindu-se, oameni oprindu-se şi făcându-ne semnul victoriei, oameni ieşind din magazine, doamne sau domni care au venit la noi pentru a ne adresa îndemnuri de victorie, şi suntem în ceea ce se numeşte un judeţ roşu. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Balş“, a declarat Rareș Bogdan în cadrul unei conferințe de presă.

Ludovic Orban a fost și el impresionat de primirea călduroasă a oltenilor și a motivate alegerea fostului journalist pentru prima poziție pe lista candidaților: ”Primul și cel mai important lucru, Rareș Bogdan nu este pentru prima oară în Partidul Național Liberal, iar noi ne cunoaștem din anul 1997-1998-1999, cam așa. Chiar apropiindu-ne în perioada în care, practic, a devenit membru al Partidului Național Liberal, a fost membru al organizației de tineret a Partidului Alianței Civice și a venit prin fuziune cu PNL.

Știam convingerile sale, știam că este un om cu profunde convingeri de dreapta, liberale și în același timp un om care își iubește țara, un om cu frica lui Dumnezeu, un om care are curaj și care a avut, practic, într-o perioadă în care mare parte a mediei naționale prefera să tacă asupra multor subiecte, a avut curajul să arate românilor foarte multe derapaje, abuzuri și chiar ticăloșii, de multe ori asumându-și riscuri personale extrem de mari pentru curajul pe care l-a avut.

Decizia de a-i propune să fie primul pe lista de candidați ai Parlamentului European a fost o decizie pe care, recunosc, am luat-o și din dorința de a întării Partidul Național Liberal, de a da o mai mare vizibilitate și credibilitate listei de candidați a Partidului Național Liberal și practic, am unit cel mai puternic partid de opoziție cu cel mai puternic adversar al PSD din media.

Cred că este o unire care funcționează. Să știți că Rareș Bogdan a fost primit în Partidul Național Liberal ca și cum ar fi fost membru în Partidul Național Liberal nu din 1997, ci încă din 1990 de când s-a reînființat Partidul Național Liberal. I se potrivește ca o mănușă, după părerea mea, este făcut nu numai pentru jurnalism, ci este făcut inclusiv pentru politică.

Politica este ceva profund onorabil, politica este despre viața oamenilor, despre deciziile care se iau în cadrul comunității sau în cadrul națiunii, iar politica trebuie făcută de oameni cu conștiință, de oameni care își iubesc țara, de oameni care au o viziune și care pot să ofere oamenilor o perspectivă.

Rareș Bogdan, după părerea mea, este un astfel de om și faptul că suntem împreună în această bătălie dificilă se datorează și faptului că amândoi am considerat că așa nu se mai poate. Toată adunătura aceasta din jurul lui Dragnea a depășit toate liniile roșii posibile și că dacă nu facem ceva cu totul și cu totul remarcabil, să putem să învingem această clică, România este aruncată la periferia Europei și chiar riscă să își piardă statutul pe care îl are, astăzi, de țară membră a Uniunii Europene, a NATO și țară care face parte din familia națiunilor civilizate.”

Președintele PNL s-a referit și la Curtea Constituțională, care a luat decizia de amânare a pronunțării asupra sesizării depuse de vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, în numele președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, privitor la neconstituționalitatea completurilor de trei:

”Salutăm decizia Curții Constituționale de amânare a pronunțării asupra acestei spețe și solicităm Curții Constituționale să se pronunțe favorabil asupra solicitării formulate de PNL, și anume aceea de a nu permite delegarea atribuțiilor constituționale ale președintelui Camerei Deputaților către vicepreședinți.

PNL, pentru a oferii Curții Constituționale posibilitatea de a evita o pronunțarea pe o temă extrem de delicată și de spinoasă, cum este sesizare depusă de Florin Iordache, a pus la dispoziția Curții Constituționale instrumentul procedural, constituțional, pentru a nu analiza această solicitate pentru că din punctul nostru de vedere, atribuțiile constituționale ale președintelui Camerei Deputaților sau Senatului, nu pot fi delegate către vicepreședinți și cu atât mai puțin, nu poate vicepreședintele Camerei Deputaților să exercite o atribuție constituțională a președintelui Camerei Deputaților, atunci când sesizarea se reflectă strict la interesul personal a lui Liviu Dragnea.

Toată lumea știe că acest conflict juridic de natură constituțională între autorități, invocat de Florin Iordache are un singur scop și anume aceea de a duce la anularea deciziei luate de completul de fond de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, prin care a fost condamnat Liviu Dragnea, ori Curtea Constituțională trebuie să înțeleagă foarte clar că nu poate să accepte ca să acționeze în interesul unui singur om și că are la dispoziție sesizarea Partidului Național Liberal, care, repet, va fi judecată pe data de 7 mai și care solicită Curții Constituționale să nu considere constituțională delegarea unor atribute constituționale ale președintelui Camerei Deputaților către un vicepreședinte al Camerei.”

Cu privire la eliberarea din funcție a lui Augustin Lazăr, Rareș Bogdan a afirmat: „Vreau să salut cu toată deschiderea şi din tot sufletul decizia preşedintelui României de astăzi, (…) – eu am o chestiune subiectivă legată de bunicii mei – şi să salut din tot sufletul decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, care a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin Lazăr. A luat o decizie extrem de înţeleaptă şi cred că faptul că de la 27 aprilie mandatul domnului Lazăr se va încheia şi acesta va ieşi la pensie e o decizie pe care preşedintele a luat-o după cântărirea tuturor informaţiilor şi cu raţiune şi cu echilibrul care îl caracterizează.”