Concurs de costume din materiale reciclabile la Slatina

Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu” din Slatina a găzduit miercuri- 24 mai 2017, cea de-a doua ediție a Festivalului-Concurs Județean „Reciclează, reduce, reutilizează”.

0
2866

Cu această ocazie a fost desfăşurată o paradă de haine confecţionate din hârtie la care au luat parte preșcolarii slătineni. Participanţii au prezentat în faţa juriului un costum confecţionat din materiale refolosibile și reciclabile (ziare, cutii de carton, folii şi pungi din plastic, ambalaje din plastic, etc) și au reprezentat diferite personaje din desene animate, dar și anotimpuri și  personalități istorice.  „Fiecare copil împreună cu părinții a confecționat un costum din deșeuri pe care le-a prezentat colegilor și invitaților. Creativitatea și dorința de a demonstra că și o banală pungă de plastic sau o cutie de carton poate lua viață și se poate transforma într-o piesă vestimentară, au făcut ca activitatea desfășurată să dezvolte la preșcolari simțul civic și respectul pentru lumea care îi înconjoară.  Ne dorim ca în fiecare an să se desfăşoare astfel de activități pentru o mai bună responsabilizare  şi conştientizare a copiilor pentru a creşte şi a trăi într-un mediu sănătos” a declarat Cornelia Ioniță, directorul Grădiniței cu Program Prelungit Nr.1 Slatina

Atmosfera a fost una plină de voie bună, iar copiii au dat dovadă  de multă imaginaţie şi talent, evidenţiindu-se prin creaţiile realizate. Au fost acordate premii pentru cele mai bune costume prezentate.