Compania de Apă Olt, recomandări pentru clienți

0
255

Compania de Apă Olt recomandă utilizatorilor să ia măsurile necesare pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de îngheț al instalațiilor și amenajărilor aferente alimentării cu apă. Pentru a diminua la minimum neplăcerile cauzate de aceste probleme, reprezentanții CAO fac următoarele recomandări:

  • în scările de bloc, ferestrele şi uşile trebuie să fie închise şi verificate, periodic sau înlocuite, acolo unde este cazul, pentru a evita fenomenul de îngheţ. Conductele de apă au nevoie de un strat protector termic împotriva îngheţului, astfel de materiale speciale pentru izolat conducte găsindu-se în magazinele specializate. Apometrele trebuie izolate cu materiale termoizolante, iar pentru cele care sunt montate într-un cămin trebuie să existe capac care se închide etanş. Şi branşamentul de apă expus temperaturilor negative trebuie izolat corespunzător pentru a nu îngheţa în perioada de iarnă.
  • cetățenii care locuiesc la case să verifice şi să izoleze robineţii din curte, respectiv căminele de apometru.  În cazul în care, clienții lipsesc mai mult de la domiciliu, este necesară golirea instalației interioare de utilizare apă.