Compania de Apă Olt, de 10 ani în slujba cetățenilor

Compania de Apă Olt a aniversat vineri 10 ani de activitate! Pentru a marca cum se cuvine această zi au fost organizate o serie de evenimente la care au luat parte oficialitățile locale și județene.

0
387

În dimineața zilei de vineri-19 mai, în Curtea interioară a Sediului  Central al Companiei de Apă Olt a avut loc acțiunea de dezvelire a Placii „10 ani Compania de Apă  Olt”, acțiune la care au luat parte autoritățile locale și județene, dar și parlamentari de Olt.„Este o zi importantă pentru noi, sărbătorim 10 ani de la înființarea companiei. Acești 10 ani înseamnă pentru noi investiții și proiecte importante, dar  mai ales munca unor oameni care au lucrat la aceste proiecte. Așadar, Compania de Apă Olt înseamnă și oameni, mă refer aici și la consumatorii din Slatina și din toate celelalte localități din județ unde Compania de Apă Olt are sedii secundare. Avem la momentul actual un număr de aproximativ 170.000 de utilizatori care beneficiază de serviciile companiei. Datorită lor existăm, pentru ei lucrăm și vrem să le oferim servicii de cea mai înaltă calitate.” a declarat Cătălin Ușurelu, directorul Companiei de Apă Olt.

Potrivit reprezentaților Companiei de Apă Olt investițiile vor continua și pe viitor. „Investițiile în ceea ce privește modernizarea rețelelor de apă și canal, atât în Municipiul Slatina, cât și în celelalte orașe, Scornicești, Potcoava, Drăgănești Olt și Piatra Olt, orașe care au beneficiat de fondurile europene atrase de Companie vor continua și pe viitor. Vom începe investițiile și în Caracal, Corabia și Balș care este în plină procedură de aderare la Compania de Apă Olt. Vorbim de fonduri europene de aproximativ 150 de milioane de euro pentru 24 de localități, unul dintre cele mai mari proiecte din județ. Compania de Apă Olt a depus, din decembrie 2016, la Ministerul Fondurilor Europene, studiul de fezabilitate pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, fiind în primii patru operatori din țară care au depus proiecte. Sper ca în cel mai scurt timp să demarăm procedurile.”, a mai declarat Cătălin Ușurelu

Tot cu această ocazie a avut loc și Ziua Porților Deschise la Stația de Epurare Slatina, una dintre cele mai moderne stații din țară. Stația de Epurare Slatina reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte pe care Compania de Apă Olt l-a implementat în județ, proiect susţinut atât de Primăria Slatina, cât şi de Consiliul Judeţean Olt. Stația de Epurare Slatina a fost inaugurată în anul 2012 şi beneficiază de utilaje şi aparatură de ultimă generație, fiind realizată în cadrul proiectului finanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. În cadrul acestui proiect important au fost reabilitate treapta mecanică şi treapta biologică de epurare şi s-au construit şi două linii noi, una de tratare terţiară a apei uzate, pentru eliminarea azotului şi fosforului, şi alta pentru tratarea nămolului.

Cetățenii care au vrut să viziteze această stație au beneficiat de transport gratuit  sâmbătă- 19 mai, în intervalul orar 9:30- 12:30.  Tot sâmbătă a avut loc și premierea veteranilor și pensionarilor Companiei de Apă Olt, persoane care au contribuit la dezvoltarea companiei.S.C. Compania de Apă Olt  S.A a fost înregistrată la Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul Olt pe 8 martie 2007, fiind principalul operator regional pentru prestarea serviciului de alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate. Compania de Apă Olt și-a început activitatea în mai 2007 și, în prezent, își desfășoară activitatea în municipiile Slatina și Caracal, în orașele Corabia, Scornicești, Potcoava, Piatra Olt și Drăgănești Olt și în comunele Slătioara și Vitomirești.