Compania de Apă Olt, contract important pentru Balș

0
238

Compania de Apă Olt va demara lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din orașul Balș. Contractul de Lucrări „Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și apă uzată în aglomerarea Balș”, din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020” a fost semnat în data de 07.05.2021.
În cadrul acestui proiect, Compania de Apă Olt va realiza următoarele investiții:
– Reabilitare rețea de apă potabilă: 17,54 km;
– Extindere rețea de apă potabilă: 5,81 km;
– Reabilitare rețea de canal: 8,11 km;
– Extindere rețea de canal: 4,52 km;
– Stații de pompare apă uzată noi: 11;
– Stații de pompare apa uzată reabilitate: 6.
Contractul de lucrări a fost atribuit, în urma unei licitații publice deschise, S.C. CONDOR PADURARU S.R.L. Valoarea contractului este de 49.458.162,00 lei fără TVA, din care, conform schemei de finanțare, 85% reprezintă finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeana și 13% constituie co-finanțare națională și 2% constituie co-finanțare Buget Local. Durata de execuție a Contractului este de 39 luni.
” În 2017, atunci când ne-a fost delegat serviciul public de alimentare cu apă și canalizare al orașului Balș, unul foarte vechi și neperformant, am promis că îl vom extinde și reabilita cu fonduri europene. Acum putem vorbi de începerea acestor investiții de care comunitatea din Balș are atâta nevoie. Vom îmbunătăți calitatea apei distribuite și vom elimina disconfortul cauzat de turbiditatea crescută și lipsa presiunii. Mă bucur că, în acest fel, putem contribui și noi la dezvoltarea acestui oraș aflat în continuă schimbare. Compania de Apă Olt este parte din fiecare comunitate”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

Orașul Balș are o rețea de apă foarte veche, de peste 50 de ani, iar în ultimii 30 de ani, până la preluarea serviciului public de alimentare cu apă și canalizare de către Compania de Apă Olt, nu s-au realizat lucrări majore de reabilitare și extindere.