Comisarul Constantin Tudor Pistol este şeful Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Caracal şi a fost ultimul om care a vorbit cu Alexandra Măceşanu la telefon, timp de aproape 20 de minute.
În mod curios, numele lui Constantin nu apare pe lista celor 8 poliţişti cercetaţi de MAI în cazul de la Caracal, asta deşi Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a dezvăluit că Pistol îi cunoştea foarte bine pe părinţii nepoatei sale, dar şi pe el. „Nu înţeleg de ce nu a venit să ne spună care a fost ultimele cuvinte ale Alexandrei. Ce ascunde?„, a declarat Cumpănaşu.
Mai mult, familia lui Constantin Pistol locuieşte chiaar în cartierul Bold, cartierul pe care Alexandra l-a menţionat încă de prima dată când a sunat la 112. „Pistol ştia foarte bine zona. A locuit şi el aici. Cum să nu ştie că în zona asta nu există decât un singur dig. Dacă verificau toate casele din zonă, imediat ajungeau la Dincă„, sunt şi suspiciunile vecinilor, publicate de adevarul.ro. Suspiciunile în privinţa lui Pistol planează, însă, de ani de zile. Numele său apare ca protector al unei reţelei de trafic de minore din Caracal într-o stenogramă DIICOT din 2012, dar nu a fost niciodată audiat de procurori.
Mai mult decât atât, la o solicitare făcută de Libertatea, în cazul lui Constantin Pistol, șefii lui refuză să facă public traseul profesional, motivând că „datele solicitate de către dumneavoastră se regăsesc în dosarul personal al persoanei vizate”.
În dimineaţa zilei de 25 iulie, comisarul Pistol era la serviciu şi a fost informat de cazul Alexandrei la câteva minute după ce fata a sunat la 112. Unde a lucrat până acum Constantin Pistol și ce funcții a ocupat, acestea sunt informații publice elementare, de bază în orice țară europeană. Singura excepție, acceptabilă democratic, este dacă Pistol ar fi angajat al SRI, SIE sau al altui serviciu secret.
Primul ordin dat de Pistol a fost ca un echipaj de poliţie să meargă pe strada „Antonius Caracalla, nr. 9”, adresa pe care Alexandra o furnizase de pe o carte de vizită a unui cadastrist găsită în locul unde se afla. „Patrula de poliţie nu trebuia să fie trimisă la acel cadastrist fără o ambulanţă. Dacă fata era acolo? Fata spusese că fusese violată şi bătută, cum să trimiţi poliţiştii la faţa locului neînsoţiţi de un echipaj medical?Chiar dacă operatorul de la STS a greşit, poliţiştii din Carcal erau obligaţi să intervină aşa cum cere legea în astfel de situaţii„, a declarat dr. Adrian Popa, medicul care a fost de gardă pe ambulanţă în ziua în care Alexandra a sunat la 112.
Sursa: romaniatv.net