Comercianţi de jucării, în vizorul comisarilor de la Protecţia Consumatorilor

0
184

Comercianţii de jucării s-au aflat în ultima perioadă în atenţia comisarilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Olt. Controalele au vizat respectarea prevederilor legale privind siguranţa jucăriilor, inclusiv la comerţul online.

Acţiunile au urmărit în principal: numele, denumirea comercială ori marca înregistrată a producătorului sau importatorului, adresa acestora, numărul unic de identificare a jucăriei, marcajul de conformitate CE, declaraţia CE de conformitate, afişarea la loc vizibil a unei plachete cu Telefonul Consumatorilor, legalitatea funcţionării unităţii şi afişarea corectă a preţurilor.

„Au fost controlaţi un număr de 8 operatori economici, iar la 5 dintre aceştia s-au constatat deficienţe de la legislaţia în domeniul protecţiei consumatorilor. Pentru  deficienţele constatate s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.000 lei
”, a precizat comisarul şef adjunct al CJPC Olt, Angelica Filotie.

Abaterile constatate s-au referit la neafişarea la loc vizibil  a certificatelor de înregistrare la registrul comerțului din care sa reiasă obiectul de activitate pe care îl desfășoară.