Colonelul Botan a preluat oficial comanda Jandarmeriei Olt

0
235

Colonelul Emanuel Botan a preluat vineri, 22 octombrie, oficial comanda Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Olt, la ceremonia de învestire fiind prezent șeful Jandarmeriei Române, Alin Mastan.

„Drapelul de luptă a fost înmânat în cadrul unei ceremonii militare inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, colonel Botan Emanuel-Theodor de către inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Mastan Alin, în prezența reprezentanților instituțiilor publice locale”, se arată într-un comunicat de presă remis de IJJ Olt.

Emanuel Botan a obținut un punctaj final de 9.44 la concursul organizat pentru postul din fruntea instituției, ce a avut loc luna trecută, devansându-l pe colonelul Radu Gheorghe, care a obținut 8.71.

Colonelul Botan Emanuel-Theodor este absolvent al Liceului Militar ”Constantin Brâncoveanu” al Ministerului de Interne Ploiești în anul 1996 și al Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București, Facultatea de Drept, profilul Științe Juridice, promoția 2000, dată de la care a îndeplinit funcția de comandant de subunitate în cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt.

Postul din fruntea Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt este vacant din aprilie 2021, când inspectorul șef, colonelul Tudorel-Dorel Drejoi, a predat comanda unității și a trecut în rezervă. După pensionarea lui Drejoi, conducerea interimară a IJJ Olt a fost preluată de colonelul Marian Boată, ofițer cu experiență de peste 30 de ani în structurile Jandarmeriei Române.