Cod Rutier 2019. Șoferii ar putea să facă direct închisoare cu executare pentru aceste încălcări grave ale legii

0
398

Șoferii trebuie să ia asta la cunoștință! Dacă unii credeau sunt bine puși în temă, ar trebui să revizuiască schimbările din Codul Rutier 2019. Care sunt încâlcările grave ale legii care i-ar putea trimite pe conducătorii auto direct în închisoare?

Cod Rutier 2019: Închisoare cu executare pentru șoferii care încalcă aceste reguli

Conform proiectului de lege pentru completarea articolului cu numărul 192 din Legea cu numărul 286/2009 se află acum în dezbatere publică. Pentru a putea intra în vigoare, trebuie să fie adoptată de Parlament, promulgată de către președintele României, mai apoi publicată în Monitorul Oficial.

Este vorba despre șoferii care conduc sub influența alcoolului, cei care conduc fără permis, dar și cei care se află în alte situații care fac riscantă conducerea mașinii pe drumurile publice. Aceștia ar putea să nu mai primească simpla pedeapsă cu executare, în cazul în care comit o faptă de ucidere din culpă la volan.

„Vom contribui la conştientizarea tuturor categoriilor”

Senatorul Robert Cazanciuc a făcut o serie de declarații despre propunerea de completare a Codului Penal care arată interzicerea suspendării pedepsei pentru ucidere din culpă în condițiile în care fapta a avut loc de un șofer care se afla sub influența alcoolului. Conform unui raport din anul 2017, înfăptuit de către Comisia Europeană, România este pe primul loc în UE în ceea ce privește numărul de decese în accidente rutiere.

„Sunt convins că vom contribui la conştientizarea tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile şi consecinţele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Este o măsură care ne va proteja pe noi toţi, dar mai ales pe cei care ar putea să îi împiedice pe cei care ar intenţiona să se urce la volan băuţi, drogaţi sau fără permis” Robert Cazanciuc.

Sursa: playtech.ro