Cod portocaliu de ploi

0
283
Administrația Națională de Meteorolgie a emis două avertizări, cod galben și cod portocaliu, fiind preconizate manifestări de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente.
Avertizările vizează și judetul Olt și sunt valabile, în intervalul 02.06, ora 14.00-02.06, ora 21.00-cod galben și în intervalul 02.06, ora 21.00-03.06, ora 12.00.
„În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, precum și în zona montană și submontană a județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50-70 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.” Informează ANM, cu privire la avertizarea *cod portocaliu*.
Avertizările au fost transmise către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din județ și instituțiile care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt.
Pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență care se pot produce la nivelul județului Olt, pe timpul avertizării cod portocaliu, la sediu ISU Olt se va activa Grupa Operativă Județeană, compusă din reprezentanți ai ISU Olt, Instituției Prefectului, IPJ Olt și IJJ Olt.