CNAIR: „Recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar în cazuri de strictă necesitate”

0
248

În perioada 25.02.2018, ora 17.00 – 26.02.2018, ora 05.00, la nivel național, drumarii au acționat cu peste o mie de utilaje. Cea mai mare cantitate de material antiderapant a fost împrăștiată de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, în subordinea căreia se află și Secția Drumuri Naționale Slatina.

Astfel, DRDP Constanța a acționat  cu 78 autoutilaje și s-au raspandit  79 tone material antiderapant; DRDP București  cu 353 autoutilaje și s-au răspândit 1307,55 tone material antiderapant; DRDP Craiova  cu 261 autoutilaje și s-au răspândit 2.052 tone material antiderapant; DRDP Timișoara cu 82 autoutilaje și s-au răspândit 630 tone material antiderapant; DRDP Cluj cu 43 autoutilaje și s-au răspândit 147  tone material antiderapant; DRDP Brașov:  cu 167 autoutilaje și s-au răspândit 843 tone material antiderapant și DRDP Iași cu 122 autoutilaje și s-au răspândit 311 tone material antiderapant. În total la nivel național, în perioada menționată mai sus, s-a acționat cu 1.106 de autoutilaje și s-au răspândit 5376,535 tone material antiderapant.

 Menționăm că la această oră nu sunt sectoare de drum național sau de autostrăzi închise circulației din cauza condițiilor meteorologice, dar se circulă în condiții de iarnă. Având în vedere că începând cu ora 07.00 a intrat în vigoare codul portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite și vizibilitate scăzută recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar în cazuri de strictă necesitate. Cele mai afectate județe de condițiile meteorologice extreme din această perioadă sunt Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea și Municipiul București, se precizează într-un comunicat de presă remis de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Reprezentanții CNAIR SA acționează în permanență în toate zonele afectate, pentru a asigura desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță.

 Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate, se mai arată în comunicat.

 Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Șituatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

Ilie Bîzoi