Clubul Rotary Slatina are conducere nouă

0
862
Clubul Rotary Slatina are președinte nou. Gabriel Dumitrescu va prelua funcția de conducere a Clubului Rotary Slatina de la Mihai Danu care a încheiat anul rotarian 2021-2022 cu proiecte de tradiție și proiecte aflate la prima ediție. Dintre proiectele derulate în cursul anului acesta amintim: Cupa Rotary la șah, Cupa Rotary la înot, Teatru pentru copii, Educația privind apa și igiena sanitară, Susținere Cluburi Interact Slatina și RotaKids Slatina, Călușul Românesc, Cupa Rotary la pescuit și multe altele.

Rotary se prezintă ca o organizaţie a oamenilor de afaceri şi reprezentanţilor diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stabileşte relaţii de bună înţelegere. Primele cluburi Rotary au fost înființate cu zeci de ani în urmă (1905- Evaston-Chicago, Illinois, USA), urmărind același scop, de a servi comunitatea, deci a fi la dispoziția semenilor. Organizarea cluburilor Rotary este una simplistă. Clubul este condus de un președinte care își păstrează poziția timp de un an.

Primul club Rotary a apărut în România la București în 1929, fiind urmat imediat de alte două în Cluj Napoca și Timișoara. În anul 1936 în România existau 9 cluburi Rotary dar au fost interzise în perioada regimului comunist.

Cluburile Rotary s-au reînființat 1992 cu clubul din București. În prezent Districtul 2241 Romania si Republica Moldova numara 92 de cluburi si 2720 de membri. Bazele Clubului Rotary Slatina s-au pus în luna noiembrie 1998, iar „botezul” a avut loc pe 13 aprilie 1999, când s-a primit Carta clubului.