Chesnoiu: ”Legea Laptelui este corectă și responsabilă, ne protejează de marketingul înșelător”

0
121

Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, a apreciat efectele pe care le are deja adoptarea ”Legii laptelui și a produselor lactate”. Deputatul a punctat că ”Legea laptelui” este una corectă, care vine să protejeze împotriva marketingului înșelător.
Fostul șef de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) este unul dintre susținătorii Legii laptelui nr. 307/2022, pe care a considerat-o o necesitate în ceea ce privește protejarea consumatorilor și recunoașterea muncii procesatorilor.

”Așa da! – Începând de luni, 13 februarie 2023, medicii veterinari oficiali din cadrul DSVSA județene și a municipiului București, în colaborare cu inspectori ai ANPC și ANAF, vor merge în echipe mixte în hypermarket-uri/supermarket-uri și magazine alimentare, pentru a-i informa și consilia pe operatorii economici cu privire la responsabilitățile ce le revin, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 307/2022- ne informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

”-Legea laptelui și produselor lactate”, pe care am susținut-o ca necesitate pentru protejarea consumatorilor și recunoașterea muncii procesatorilor români trebuie respectată!
-Este o lege corectă și responsabilă, care ne protejează de marketingul înșelător.
-Legea instituie obligativitatea separării la comercializare a produselor care conțin grăsimi hidrogenate/vegetale de cele care conțin lapte autentic.
-Ele trebuie vândute doar în spaţii separate de produsele care conțin lapte autentic, astfel încât să nu se mai creeze confuzii”, a transmis Chesnoiu.