Chesnoiu, la Sărbătoarea ”Țurcana – Regina Munților”

0
288

Sărbătoarea ”Țurcana – Regina Munților”, ediția 2022, a avut loc duminică, 25 septembrie, pe platforma din satul Costești, comuna Orăștioara de Sus, județul Hunedoara. Evenimentul, recunoscut ca sărbătoarea națională a oieritului românesc, este organizat de către Asociația Crescătorilor de Ovine ”Dacia” din Hunedoara, organizație condusă de fermierul Dumitru Andreșoi.

La această sărbătoare a participat și deputatul de Olt, Adrian Chesnoiu care a ținut să menționeze că de la 1 ianuarie 2023, sprijinul cuplat zootehnic pentru crescătorii de oi a crescut:

Într-o splendidă zi de toamnă, chiar de ziua națională a satului românesc, am avut bucuria de a mă regăsi azi în mijlocul crescătorilor de ovine din rasa Țurcană! Am onorat cu plăcere invitația organizatorului, fermierul Dumitru Andreșoi și a domnului Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, la Sărbătoarea ”Țurcana – Regina Munților”, care și anul acesta s-a organizat în inima Daciei străbune, locația tradițională din satul hunedorean Costești, comuna Orăștioara de Sus.

Evenimentul, recunoscut ca sărbătoarea națională a oieritului românesc, organizat an de an de către Asociația Crescătorilor de Ovine ”Dacia” din Hunedoara, este un prilej să recunoaștere a importanței oieritului în tradiția milenară a poporului român. 
 Susținerea crescătorilor de ovine este esențială pentru menținerea efectivelor și creșterea șanselor de dezvoltare de noi ferme. Am satisfacția că am reușit să majorăm, începând cu 1 ianuarie 2023, sprijinul cuplat zootehnic pentru crescătorii de oi. 
Și măsurile nu trebuie să se oprească aici! Rămân alături de fermierii români și sper ca împreună să putem trece mai ușor peste toate greutățile momentului! Doamne ajută!” a transmis Chesnoiu.