Cererile de transfer ale unor magistrați din Olt, în atenția CSM

0
1029

Doi judecători olteni au formulat cereri de transfer la alte instanţe, solicitările acestora urmând a fi discutate în şedinţa din 6 martie, anul curent, a Secţiei pentru judecători, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Este vorba despre judecătorul Otilia Chiriță, de la Tribunalul Olt, care a solicitat transferul la Curtea de Apel București sau Tribunalul București și judecătorul Marius Virgil Ungureanu, din cadrul Tribunalului Olt, care a solicitat transferul la Tribunalul Constanța. Tot, marți, vor fi analizate și cererile de transfer ale doi judecători de la alte instanțe din țară, pentru Tribunalul Olt. Este vorba despre magistratul Cristian Florin Veselin, de la Judecătoria Bălcești și Gabriela Ghețu, de la Tribunalul Giurgiu.

Aceasta este cea de a cincea încercare a judecătoarei Otilia Chiriță de a pleca din județ la o instanță superioară, din motive personale și profesionale, prima în luna martie 2017 la Curtea de Apel București, cea de-a doua în sesiunea mai 2017 când a cerut să fie transferată fie la Curtea de Apel București sau la Tribunalul București, fie la Curtea de Apel Pitești, funcție de locurile vacante, cea de-a treia de detașare la Curțea de Apel Ploiești, iar cea de-a patra la Judecătoria sectorului 1, Judecătoria sectorului 2 sau Judecătoria sectorului 6 București, funcție de locurile vacante,  toate cele patru solicitări fiind respinse de Consiliului Superior al Magistraturii. . Fost procuror-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Otilia Chiriță a intrat în rândul judecătorilor în decembrie 2014, când CSM i-a aprobat cererea de a ocupa un post de magistrat în cadrul Tribunalului Olt, la Secția Penală. Magistratul judecă dosarul în care Darius Vâlcov este acuzat de luare de mită.

Ilie Bîzoi