Centura Balșului va fi dată în folosință săptămâna aceasta

0
364

Centura Balșului, care cuprinde 18 kilometri din Lotul 1- Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești, va fi dată în folosință joi, 21aprilie. Anunțul a fost făcut, la sfârșitul săptămânii, de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, de Ionel Scrioșteanu, într-o postare pe pagina sa de socializare.

„Am făcut ultima vizită pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, înainte de recepția și darea în folosință a Lotului 1 al Tronsonului 2, care va asigura preluarea traficului în zona orașului Balș. Este vorba despre primii 18,5 kilometri (km) din Drumul Expres Craiova – Pitești, respectiv Lot 1 km 17+700 – km 36+200 din Tronsonul 2”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

După deschiderea circulației rutiere pe primii kilometri a șoselei de mare viteză, accesul pe acest lot se va face astfel: pe relația Craiova – Pitești, accesul se face din Drumul Național (DN) 65 – European (E) 574, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș, iar pe relația Pitești – Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN 65 – E 574, spre orașul Piatra Olt.

Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești este împărțit în patru tronsoane cu o lungime totală de peste 121 kilometri și câte două benzi pe fiecare sens, fiind realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje. Pe lângă Loturile 1 și 2 din Tronsonul 2 al șoselei de mare viteză, județul Olt mai este tranzitat și de Tronsonul 3, care trece prin unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș.