Centru de Asistență Medico-Socială, inaugurat la Caracal

0
485

Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN) inaugurează sâmbătă, 17 noiembrie, ora 14.00, Centrul Comunitar de Asistență Medico – Socială, în municipiul Caracal (Str. Carpati, nr 73B). La eveniment vor participa reprezentanți ai instituțiilor publice județene, ai organizațiilor neguvernamentale care activează la nivel local și județean, lideri ai comunităților locale, precum și beneficiarii direcți ai serviciilor oferite în cadrul centrului.

Centrul Comunitar de Asistență Medico – Socială reprezintă un concept inovator, dezvoltat și implementat de Sastipen cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local  Caracal.  Obiectivul Centrului Comunitar de Asistență Medico – Socială este de a furniza, gratuit, servicii de sprijin integrat cu scopul creșterii accesului la serviciile de sănatate publică a populatiei de romi și a altor grupuri dezavantajate, locuitori ai municipiului Caracal.

De asemenea, o dată cu lansarea activității Centrului Comunitar de Asistență Medico – Socială se va da startul campaniei de informare, educare, conștientizare “Sănătatea ta, prioritatea noastră!” ce va avea ca scop prevenirea diabetului zaharat și a hipertensiunii arteriale în rândul populației vulnerabile.

Acțiunea se înscrie în cadrul proiectului “zefiR – Împreună pentru puterea de acțiune” co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elevețiene pentru Uniunea Europeană extinsă și implementat de către consorțiul coordonat de Fundatia Terre de Hommes și format din Centrul Rromilor Amare Rromentza, Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună, Fundația PACT și Fundația Pestalozzi ca parteneri principali și Habitat pentru Umanitate România, alături de Sastipen, ca parteneri asociați.