Cele mai profitabile firme din Olt din domeniul comerțului și turismului

0
1045

Domeniul comerțului și turismului este în continuare unul profitabil.  O demonstrează câştigurile obținute de firmele din Olt care activează în această zonă.

Gazeta Oltului a realizat un clasament al celor mai importante zece firme ce activează în zona comerțului și turismului, dupa profitul net înregistrat în 2016 pe baza datelor oferite de către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt, din situaţiile financiare obţinute de la Ministerul Finanţelor Publice.

Compania cu cel mai mare profit net în 2016 a fost Eurogenetic SRL din Balş care are ca domeniu de activitate comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate . Societatea, înmatriculată la Registrul Comerţului Olt în anul 1994, a reușit să se claseze pe locul I cu un profit net de 4.540.707  lei (adică peste 45 de miliarde ROL).

Locul doi în acest top este ocupat de compania Ade Gas Oil Company SRL, din Caracal al cărui domeniu de activitate este  comerțul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși al produselor derivate care a obținut în 2016 un profit net de 4.067.846 de lei (adică peste 40 de miliarde ROL).

Locul trei i-a revenit societăţii Victoria Intermed SRL din Slatina care se ocupă cu comerțul cu ridicata al produselor chimice, firmă care a înregistrat în 2016 un câștig net de 3.245.288 de lei.

Locul patru în topul celor mai tari firme care activează în domeniul comerțului și turismului a fost ocupat de Agrimex 2000 SRL care are ca domeniu de activitate comerțul cu amănuntul, cu excepția autovehiculelor și motocicletelor, societate care a înregistrat un câștig de 3.224.987 de lei. Pe poziția a cincea se situează Flagas SRL din Caracal care are ca domeniu de activitate comerțul cu amănuntul al altor bunuri, în magazine specializate. cu un profit net declarat în anul 2016 de 2.528.004 lei. Cu un profit net de 2.135.276 lei societatea Nico-Stil SRL din Drăgănești-Olt al cărui domeniu de activitate este comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare a ocupat locul șase în acest top. Clasamentul continuă cu locul șapte deținut de Oltwam SRL din Crâmpoia care are ca domeniu comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate, societate care a înregistrat un profit net de 2.067.566 lei.  Locul opt i-a revenit în 2016 societății Cam Vlarom SRL din Balș (comerț cu amănuntul al peștelui, crustaceelor și moluștelor, în magazine specializate care a înregistrat un profit net de 1.717.495 de lei. Penultimul loc în top zece cele mai profitabile firme din domeniul comerțului și turismului afost ocupat de Top Turism Intermed SRL din Slatina (hoteluri și alte facilități de cazare similare) cu un profit net de 1.350.808 lei. Ultima poziție în top zece este ocupată de Sante Farm SRL din Slatina care are ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul al produselor farmaceutice , în magazine specializate cu un câștig net de 1.315.773 lei. „Primii 10 profesionişti din Registrul Comerţului Olt, cu obiect de activitate declarat în situaţia financiară încadrat la SECŢIUNEA G – COMERŢ (diviziunile CAEN rev. 2 – 45, 46, 47) şi SECŢIUNEA I – HOTELURI ŞI RESTAURANTE (diviziunile CAEN rev. 2 – 55, 56), conform datelor din situaţiile financiare pentru anul 2016 obţinute de la Ministerul Finanţelor Publice au înregistrat un profit net cumulat de 26.193.750 de lei)” a precizat Claudia Liana Jurge, directorul Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt.

Ilie Bîzoi