Cele mai frumoase goluri din toate timpurile de la Cupa Mondială

0
156

Fotbalul este fără îndoială cel mai spectaculos sport din lume. Și pentru că spectacolul este cel pentru care fiecare spectator plătește, acesta este și oferit chiar de către jucători. Cele mai spectaculoase evenimente care au loc într-un meci de fotbal sunt golurile. Iar de-a lungul a mai multe zeci de ani, avem foarte multe exemple de goluri spectaculoase care au fost date de către cei mai buni jucători din lume, iar astăzi vom vorbi câteva detalii despre fiecare dintre ele. Iată care sunt cele mai frumoase goluri din toate timpurile, ce au fost date la Cupa Mondială.

Maradona vs Anglia

De ce am ales să îl comparăm doar pe Maradona cu întreaga echipă a Angliei? Pentru că a fost pur și simplu un măcel plătit inofensiv pe care Maradona a reușit să îl presteze la Cupa Mondială. Meciul a avut loc în anul 1986, iar faza din campionat era în timpul sferturilor. Dar este pur și simplu foarte greu să ocolești meciurile din generația lui Diego Maradona, pentru că sunt cele mai memorabile jocuri din istorie. În acest meci a avut loc și celebrul gol cunoscut sub numele de Hand of God. El a fost marcat în a doua repriză. Dacă în pauza de la shinning crown gratis, ar fi trebuit să pui un pariu pe acest meci, care ar fi fost acela?

Cu tot cu acest eveniment, Argentina a reușit să câștige în fața Angliei în acele sferturi, dar a sfârșit chiar prin a câștiga întregul turneu. Modul în care a fost marcat golul la acea perioadă a fost spectaculos. Dacă ai fi fost în tribune, aproape că nu ai fi înțeles ce se întâmplă deoarece Maradona a intenționat să marcheze golul cu capul, dar mingea a intrat în poartă după o lovitură de mână. De aceea golul a primit numele de mâna lui Dumnezeu.

Michael Owen vs Argentina

Deși Maradona a oferit un spectacol în numele Argentinei, a venit timpul ca și această țară să înfrunte un adevărat adversar capabil de spectacol. Golul despre care vorbim a fost marcat în meciul din 1998, în runda 16 a campionatului mondial. Oricum foarte multe persoane spun despre acest turneu că a fost unul dintre cele mai spectaculoase campionate care au avut loc vreodată. Meciul a fost destul de standard până când scorul final a fost 2-2, iar echipele au fost forțate să intre în runda de lovituri de la 11 metri. Aici, Michael Owen a marcat unul dintre cele mai spectaculoase goluri care au fost vreodată înregistrate la un campionat mondial.

Pentru că Owen este cel mai tânăr jucător care a marcat într-un meci de campionat mondial și pentru că a dat dovadă de abilități extraordinare, a făcut acest gol să rămână în istorie.

Van Persie vs Spania

Robin Van Persie este unul dintre jucătorii care a ieșit foarte mult în evidență în campionatul mondial din 2014. Turneul se afla abia în faza grupelor. Și tocmai acest lucru îl face să fie foarte special deoarece nu s-ar aștepta nimeni ca spectacolul să înceapă atât de repede în timpul campionatului. Van Persie a marcat unul dintre cele mai spectaculoase goluri cu capul din istoria acestui campionat. O execuție curată, ce conține toate elementele unei faze bune. Ceea ce a făcut acest gol mult mai special a fost faptul că Spania era la acel moment campioană. Iar după golul marcat de Van Persie, echipa a continuat să marcheze până la un scor de 5-1.

Dennis Bergkamp vs Argentina

Ne întoarcem aproximativ 15 ani înapoi în timp și ajungem direct la meciul lui Dennis Bergkamp împotriva Argentinei. Acest meci a avut loc în anul 1998 și a fost unul dintre meciurile care vor rămâne istorie datorită acestui gol despre care vom vorbi imediat. Meciul se afla aproape de finalul celor 90 de minute regulamentare de joc și era foarte aproape de intra în sesiunea de prelungiri. Din fericire, Dennis Bergkamp a avut intenția de nu lăsa acest lucru să se întâmple și le-a oferit echipelor din meci un deznodământ mai rapid. A marcat unul dintre cele mai tehnice goluri din istorie aducând victoria pentru Olanda.

Pele vs Suedia

Încheiem lista noastră cu un eveniment care datează foarte mult timp în spate, în 1958, în finala campionatului mondial ce se juca la vremea aceea. Pele este unul dintre cei mai legendari jucători ai momentului. La doar vârsta de 17 ani, Pele a reușit să uimească o planetă întreagă fiind cel mai bun marcator din Cupa Mondială din 1958 din Suedia. Suedia este cea care a deschis scorul în minutul patru, dar Pele a considerat că istoria trebuie să poarte numele său. Așadar, după 90 de minute regulamentare, Pele era o vedetă mondială, iar echipa sa conducea în finala campionatului mondial cu 5-2.

Concluzie

Dacă nu ai fi știut cum se termină aceste meciuri, tu ce pronosticuri ai fi aplicat meciurilor? De aceea pariurile sportive sunt extrem de incitante. Pentru că nu știi niciodată când este rândul altui jucător să devină vedetă.