Cel mai mare bâlci din Olt îşi deschide porţile. Aproximativ 15.000 de oameni sunt așteptați să petreacă la Rusănești

0
6596

Cel mai mare bâlci anual din judeţul Olt şi al doilea din ţară, ca mărime, după cel din Polovragi, cu o tradiţie de peste un secol și jumătate are loc şi în 2018 în comuna Rusăneşti.

Timp de două zile, pe 7 şi 8 septembrie, în comuna Rusăneşti, din judeţul Olt, aproximativ 500 de comercianţi din toate colţurile ţării îşi vor etala marfa, şi nu numai, pe o suprafaţă de patru hectare de teren. Şi în acest an, primarul comunei Rusăneşti, Alexandru Chirea, se aşteaptă ca de Sfânta Maria Mică, bâlciul să fie vizitat de mii de persoane din Olt şi județele învecinate.

Este un bâlci cu renume. Datează de prin anii 1800 și ceva. Este printre cele mai vechi din țară. Este al doilea bâlci din țară, ca mărime, după cel de la  Polovragi. În aceste zile la Rusănești sunt așteptați aproximativ 15.000 de oameni din comunele din Olt și județele învecinate”, a precizat Alexandru Chirea, edilul şef al comunei Rusăneşti.

În cele două zile micii vor sfârâi pe grătare, berea rece va curge din belşug, din peisaj nelipsind tarabele cu haine şi încălţăminte, obiectele de artizanat,  meşterii olari cu produsele lor, dar şi mulţi alţi comercianţi. De asemenea, va fi amenajat şi un parc de distracţii unde copiii se pot da în tiribombe, maşinuţe electrice şi tobogane gonflabile. Totodată, potrivit edilului șef al comunei Rusănești ,cu ocazia acestui eveniment vor fi amenajate nu mai puțin de nouă restaurante.

Ilie Bîzoi