Cei mai cunoscuti antrenori din fotbalul modern

0
170

Fotbalul este fara dar si poate cel mai iubit sport in Europa si in America de Sud, dar si in alte parti ale lumii el atrage un interes urias, alaturi de alte discipline sportive. De-a lungul timpului, fotbalul ne-a adus in prim plan o serie de antrenori de talie mondiala. Acestia nu doar ca si-au condus echipele antrenate catre numeroase victorii si trofee importante, ci chiar au inspirat si au influentat jocul de fotbal in general.

Daca esti un pasionat al fotbalului, dar nu numai, cu siguranta ceea ce iti voi prezenta in cadrul acestui articol va fi foarte interesant. Iti voi oferi detalii si informatii despre cei mai cunoscuti si de succes antrenori din fotbalul modern, care vor ramane pentru totdeauna in istoria acestui sport.

Sir Alex Ferguson

Din aceasta lista a celor mai celebri antrenori nu avea cum sa lipseasca Sir Alex Ferguson, un manager care si-a dedicat 26 de ani din viata conducand echipa de pe Old Trafford, adica Manchester United. Sub comanda lui Alex Ferguson, “diavolii” au castigat 38 de trofee, printre care 13 titluri de campioni ai Angliei, doua trofee de Champions League si 5 Cupe FA.

Pe langa succesele la nivel de trofee castigate, lui Sir Alex Ferguson i se poate atribui si descoperirea si dezvoltarea unor jucatori de talie mondiala, incepand cu Ryan Giggs si Paul Scholes si terminand cu Cristiano Ronaldo.

Printre microbisti, Sir Alex Ferguson era recunoscut pentru disciplina pe care o impunea la club, dar si pentru abilitatile sale excelente de a-i motiva pe jucatori, bucurandu-se in acelasi timp de un respect urias din partea acestora.

Pep Guardiola

Un alt manager de legenda al fotbalului modern este Pep Guardiola. Dupa o cariera de succes ca jucator in tricoul Barcelonei, el si-a inceput drumul in antrenorat prin conducerea echipei secunde la Barcelona. Dupa doar un sezon in care a antrenat acolo, Pep Guardiola a facut pasul catre prima echipa, pe care a condus-o intre 2008 si 2012, timp in care a castigat 14 trofee, incluzand aici 3 titluri interne si 2 trofee Champions League.

Ulterior a devenit manager in Germania, la Bayern Munchen, echipa cu care a castigat 3 titluri de campioni in intrecerea interna intre 2013-2016, apoi facand pasul catre Manchester City, in Anglia, echipa pe meciurile careia poti acum paria chiar si online daca iti faci la Mozzart cont.

Cu “cetatenii” din Manchester, Pep Guardiola a castigat 2 titluri in Premier League, insa visul lui este de a cuceri un nou trofeu Champions League. Guardiola este recunoscut in randul pasionatilor de fotbal pentru stilul “tiki-taka” pe care l-a impus la toate echipele pe la care a trecut, un stil de joc bazat pe atac si pe posesie indelungata. De asemenea, este un bun motivator pentru jucatorii sai.

Jose Mourinho

Unul dintre cei mai de succes manageri din fotbalul modern este portughezul Jose Mourinho. De-a lungul carierei sale de antrenor, a castigat cu echipele pe care le-a condus nu mai putin de 25 de trofee, printre care se numara doua trofee Champions League si 8 titluri de campion intern, in diferite tari.

Mourinho a condus o serie de nume importante din fotbalul european, precum Porto, Chelsea, Inter Milan, Real Madrid, Manchester United, Tottenham si Roma. Portughezul este recunoscut pentru stilul sau de joc defensiv, dar prin intermediul caruia a reusit multe rezultate notabile.

Arsene Wenger

Un alt antrenor de fotbal extrem de respectat este Arsene Wenger. Acesta si-a dedicat aproape toata cariera echipei Arsenal Londra, pe care a condus-o timp de 22 ani.

A castigat in tot acest timp de 3 ori trofeul din Premier League, precum si 7 cupe FA. Wenger este recunoscut pentru stilul de joc destul de ofensiv pe care il aborda, dar si pentru abilitatea sa de a descoperi si produce unii dintre cei mai buni jucatori din lume.

Carlo Ancelotti

Antrenand de-a lungul timpului nume grele din fotbalul european, precum AC Milan, Real Madrid sau Bayern Munchen, italianul Carlo Ancelotti nu avea cum sa nu fie inclus in aceasta lista a celor mai cunoscuti antrenori din fotbalul modern.

Spre deosebire de alti manageri cu un comportament vulcanic, Ancelotti este recunoscut pentru atitudinea sa calma in aproape orice moment si pentru ingeniozitatea tactica si abilitatea de a citi jocul echipei adverse pentru a gasi cele mai bune solutii.

Ti-am prezentat asadar 5 antrenori de top din istoria moderna a fotbalului, insa bineinteles ca pe langa acestia pot fi amintite multe alte nume importante, precum Jurgen Klopp, Diego Simeone, Antonio Conte, Louis Van Gaal si chiar si romanul Mircea Lucescu, toti cu performante notabile la echipele pe care le-au antrenat.