Ce VOTĂM pe 9 Iunie și ce atribuții au fiecare

0
325

Se apropie data alegerilor locale și europarlamentare organizate în România pe 9 iunie 2024.
Secțiile de votare se vor deschide la ora 07.00 și se închid la ora 22.00, cu posibilitatea de prelungire până la 23.59.

În primul rând, avem două tipuri de alegeri pe 9 iunie: locale și europarlamentare. La alegerile locale puteți vota doar în localitatea în care aveți domiciliul sau reședința iar la cele europarlamentare puteți vota oriunde, în țară sau în străinătate.

CE VOTĂM?

Cetățenii vor avea 5 BULETINE DE VOT:

PRIMAR
CONSILIUL LOCAL,
PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN,                                               CONSILIUL JUDEȚEAN,    PARLAMENTUL EUROPEAN

În cursa pentru Primăria Municipiului Caracal s-au înscris la alegerile locale 2024 cinci candidaţi, inclusiv actualul edil, Ion Marian Doldurea.

Ce administrază Președintele Consiliului Județean și Consiliul Județean?

Consiliul Județean joacă un rol esențial în administrarea județului având o gamă largă de responsabilități, cum ar fi: administrează toate drumurile județene, majoritatea spitalelor din județ, a unităților de învățământ, proiecte pentru dezvoltarea economică a județului, organizarea și sprijinirea evenimentelor culturale și multe alte facilități ce vizează îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.
În concluzie, Președintele Consiliului Județean împreună cu Consiliul Județean administrează toate aceste facilități.

Cu ce se ocupă Parlamentul European ?

Parlamentul European este una dintre principalele Instituții ale Uniunii Europene(UE) și are atribuții legislative, bugetare, de supraveghere și de reprezentare. Are puterea de a adopta și modifica legislația.
Eurodeputații lucrează în numele tuturor cetățenilor din UE, dezbat, propun și aprobă legi referitoare la problemele importante pentru viața noastră cotidiană.

În concluzie, participarea la vot nu este doar un drept ci și o responsabilitate civică. Fiecare vot contează și fiecare cetățean are șansa să-și aleagă liderul care va lua decizii importante pentru dezvoltarea și bunăstarea orașului.

Marilena Vasile

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.