Ce spune DSP Olt despre cetățenii chinezi care s-au întors în Olt, din China

0
365

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt a transmis un comunicat de presă în care arată că doi dintre cetățenii chinezi, care s-au aflat în urmă cu câteva zile în județul Olt, au părăsit județul și cel de-al treilea continuă să fie supravegheat.

„În perioada 01- 03. 2020, persoanele monitorizate nu au prezentat semne/simptome specifice bolii. În data de 3 februarie 2020, două persoane de naționalitate chineză au părăsit adresa de domiciliu și s-au mutat în județul Teleorman, localitatea Roșiori de Vede.

Direcția de Sănătate Publică Olt a notificat imediat Direcția de Sănătate Publică Teleorman, pentru preluarea în monitorizare a celor două persoane. Monitorizarea zilnică se face până inclusiv  în a 14-a zi de la dată sosirii în țară (01.02- 14.02.2020). Rezultatul monitorizării zilnice se transmite zilnic, până la  orele 1200,  la Centrul Regional de Sănătate Publică  la care este arondat jud. Olt. În concluzie, pe teritoriul județului Olt a rămas în monitorizare o singură persoană, rezidentă în localitatea Slatina. Rezultatul monitorizării din data de 07 februarie 2020: fără semne  clinice de boală”, se arată în comunicatul DSP Olt.