Ce să NU faci de Sfântul Ștefan. Riști să te îmbolnăvești și să sărăcești

0
459

Anual, pe 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun, Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește pe Sfântul Ștefan.

Potrivit tradiției, în a treia zi de Crăciun, rugile către Sfântul Ștefan fac minuni pentru cei aflați în suferință.

În data de 27 decembrie, se țin evenimente în amintirea persoanelor care au murit în circumstanțe dramatice. Tot în această zi sunt interzise deplasările în zonele montane și în locuri izolate, pentru a nu ne pune viața în pericol.

În unele zone din Muntenia se prepară Pâinicile lui Ştefan. Dintr-un aluat asemănător cu cel de cozonac, unse cu miere, se fac pâinici în forme rotunde. Aceste dulciuri, ce amintesc de pietrele care l-au ucis pe Sfântul Ştefan, se sfinţesc la biserică în ziua praznicului şi se împart copiilor săraci.

De asemenea, de Sfântul Ştefan se prepară şi se împart mucenici cu miere şi nucă, care amintesc de moartea lui mucenicească. Se spune că, pentru sporul casei şi pentru rudele cu probleme mari de sănătate, trebuie să-l cinstim pe Sfântul Mucenic Ştefan prin fapte bune, iar reconcilierile sunt binevenite în această zi, scrie EVZ.

Ce să NU faci de Sfântul Ștefan

O tradiție străveche face referire la icoana ce îl înfățișează pe mucenicul martir: pentru creștinii care se confruntă cu probleme de sănătate sau care se judecă de multă vreme cu oameni extrem de orgolioși, se recomandă să aducă în casa lor o icoană a Sfântului Ștefan.

Chiar este bine ca această icoană să fie sfințită în ziua de Sfântul Ștefan. Astfel, problemele se vor rezolva în curând. În plus, tot în această zi, nu trebuie să vă certați cu nimeni sub nicio formă. Dacă o veți face, riscați să vă îmbolnăviți și să sărăciți.