Ce să faci dacă vrei sa devii organizator de nunți?

0
199

Când vrei să-ți schimbi locul de muncă sau vrei să lucrezi pe cont propriu punându-ți în valoare talentele și abilitățile, ideal ar fi să te orientezi către ceva la care te pricepi. Ceea ce înseamnă că dacă ești un bun organizator, aceasta ar fi o profesie potrivită pentru tine.

 

Ca să începi cu dreptul în noua meserie, participă la un curs de specialitate. În mare, pe parcursul câtorva săptămâni primești la un loc toate informațiile de care ai nevoie, de la aspecte legate de organizare, la sfaturi de la profesioniști în domeniu despre cum să faci evenimentul să decurgă cât mai bine. La finalul cursului primești o diploma ANC.

Cu diploma acreditată ANC vei putea să-ți înființezi o formă legală ca să-ți plătești impozitele și alte contribuții către stat, să închei contracte cu clienții și să oferi factură pentru serviciile tale. Dar pentru că este un curs de formare profesională, implică o investiție financiară din partea ta.

Prețul unui astfel de curs poate ajunge până la 5600 de lei. De ce un preț atât de mare? În mare parte motivele au legătură cu notorietatea furnizorului de curs, modalitatea de predare, perioada mai îndelungată a cursului, trainerii și profesioniștii invitați pentru a împărtăși din experiența lor.

Într-adevăr, dacă ești la început de drum, poate ai nevoie să strângi bani cu ceva vreme înainte și să suplimentezi suma rămasă cu un credit de nevoi personale, dar odată ce începi să profesezi, ai să vezi cât de repede îți recuperezi investiția.

Hai să vedem în continuare ce beneficii ai dacă urmezi un astfel de curs.

1.      Afli mai multe detalii despre logistică, finanțe, timing, prioritizare

La un curs de organizare de nunți înveți să faci o bugetare corectă a evenimentului, să alegi furnizorii potriviți și să negociezi cu ei, să gestionezi în mod eficient relația cu partenerii și colaboratorii, să planifici și să prioritizezi activitățile, să stabilești timingul evenimentului și să gestionezi corect situațiile neprevăzute. De asemenea, vei învăța și care sunt aspectele legislative de care să ții cont în noua profesie.

2.      Consiliere și creativitate

Totul pleacă de la identificarea corectă a nevoilor clientului, iar în cadrul cursului vei învăța cum să faci asta. Totodată, afli și cu ce tipuri de clienți vei avea de-a face în această profesie și cum să setezi așteptări realiste pentru acest eveniment, pentru ei și pentru tine.

Apoi, înveți cum să faci arhitectura evenimentului, înveți despre elemente de identitate vizuală și scenografie, despre stilurile de decor, estetica și tematica evenimentului, dar și alegerea meniului. Pe scurt, vei alcătui conceptul nunții, iar acesta este un mare plus al cursului. Înveți deci să-ți pui în practică toată creativitatea, în mod structurat.

3.      Exemple de așa nu

Când organizezi un asemenea eveniment unic, e important să știi și ce greșeli să nu faci pentru a nu le strica mirilor ziua cea mare. În cadrul cursului afli de la organizatori cu experiență care sunt cele mai frecvente greșeli de organizare.

În plus, când începi să profesezi, vei putea sfătui la rândul tău mirii atunci când sunt pe cale să facă o alegere nepotrivită, oferindu-le informații valoroase pe care tu le-ai cules din practică.

4.      E rentabil pentru afacerea ta să faci un curs de organizare de nunți?

Pe lângă cele enumerate mai sus, la curs afli și ce să faci ca să ai succes în noua afacere. Vei afla despre importanța unui plan de afaceri pe baza căruia să funcționezi, altfel riști ca businessul tău să fie sortit eșecului. Ține minte: nu poți să organizezi cu grijă și profesionalism evenimentele importante dacă nu ești tu însuți la fel de organizat.

Vei învăța să gestionezi bugete și cum să-ți calculezi remunerația. Vei învăța că există mai multe tipuri de tarifare: pe oră, cu sumă fixă pe eveniment, ca procent din costurile totale ale evenimentului. Afli la curs și care e media veniturilor unui organizator de nunți în funcție de experiență.

Dar cum faci rost de bani pentru a participa la un curs de organizare de nunți dacă bugetul nu îți permite? Suplimentează-l cu un credit rapid. Poți folosi un simulator credit nevoi personale pentru a afla care este valoarea estimativă a ratei săptămânale sau lunare, în funcție de suma pe care vrei să o împrumuți.