Ce pregătea Chesnoiu înainte de demisie – O nouă fabrică de îngrășăminte în România

1
816

În urmă cu o săptămână, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a solicitat ridicarea imunității pentru ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, acuzându-l de abuz în serviciu. La scurt timp după această solicitare, Chesnoiu și-a anunțat demisia din fruntea MADR, vestea venind ca un șoc pentru sectorul agricol.

Potrivit declarațiilor făcute în emisiunea ”Agricultura la Raport” de către Alexandru Stănescu, for președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților și prieten cu Adrian Chesnoiu, fostul șef MADR plănuia înființarea unei noi fabrici de îngrășăminte în România. De altfel, acesta a purtat discuții pe această temă în Azerbaidjan, cu doar câteva ore înainte de demisie.

”Legat de dosarul acesta al domnului Chesnoiu, eu cred că atunci când ți se face un dosar, trebuie să te întrebe cineva ceva. El, din câte mi-a spus, a aflat ca și noi, din presă. Era în Azerbaidjan, era cu ministrul agriculturii de acolo, chiar spunea că ajunseseră la o înțelegere să facem împreună o fabrică de îngrășăminte, să vină ei cu gaz, să facem o fabrică de îngrășăminte în România. Iar când a ieșit de acolo, a ridicat telefonul și a văzut că are dosar la DNA. E o execuție de care ar trebui să luăm poziție toți”, a spus Alexandru Stănescu în direct la AGRO TV.

Rămâne de văzut cine va prelua funcția de ministru în perioada următoare și dacă vor fi continuate proiectele începute de Adrian Chesnoiu. Momentan, privind informațiilor pe surse, cotați cu șanse reale pentru șefia MADR sunt Petre Daea, Daniel Botănoiu și Florin Barbu.

Sursă: agro-tv.ro

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.