Cazul „Minulescu” Slatina: Primele rezultate sunt așteptate vineri

0
320

Primele rezultate ale testelor prelevate de la Colegiul „Ion Minulescu ” Slatina sunt așteptate cel mai devreme vineri.

„Nu avem un rezultat, durează 72 de ore o coprocultură, vineri, după 12.00, vor veni, ele sunt lucrate în Laboratorul nostru. Nu au mai fost copii afectați ce au ajuns la spital, sunt bine, cei mai mulți vor fi externați vineri”, au precizat reprezentanții DSP Olt.

15 elevi de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina sunt în continuare internați în Spitalul Județean de Urgență Slatina. Managerul unității medicale, Angela Nicolae, a precizat că elevii sunt bine.

„Copiii sunt bine, avem 15 internați astăzi (n. red. joi-26 mai), 11 la Boli Infecțioase și patru la Pediatrie. Au mai fost tratați încă doi copii, unul a venit în noaptea de miercuri spre joi, dar a plecat acasă și unul miercuri pe zi, dar nu a dorit internarea. Alți copii nu au mai venit. Rezultatele probelor vin în trei zile”, a spus managerul Spitalului Slatina.

Rezultatele sunt așteptate și de reprezentanții Colegiului Național „Ion Minulescu Slatina.

Director unității de învățământ, Christian Ionescu, a precizat că nu înțelege de ce au prezentat simptome și elevi ce nu au mâncat la cantină.

„Așteptăm efectiv rezultatele, eu nu cred că este o toxiinfecție alimentară care să afecteze 20 de copii din 220 luni, și 254 marți câți au mâncat la cantină. Nu înțeleg! Nu explică nimeni de ce sunt bolnavi și copii care nu au mâncat la cantină, o țin cu toxiinfecția alimentară”, a declarat directorul liceului din Slatina.

Reamintim că 21 de copii s-au prezentat luni și marți la UPU Slatina, unde au primit îngrijiri medicale de specialitate. În urma controlului derulat miercuri, 25 mai, DSVSA Olt a suspendat activitatea cantinei, fiind aplicată o amendă de 10.000 de lei.

Potrivit ISJ Olt, începând de vineri, 20 mai 2022, la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina au fost semnalate mai multe cazuri de elevi care au prezentat următoarea simptomatologie: grețuri, vărsături, cefalee, frisoane, dureri abdominale. Luni, 23 mai 2022 au existat 12 absenți cu aceleași simptome. În noaptea de 24 mai 2022, 9 elevi din internatul colegiului au fost transportați cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe din Spitalul Județean de Urgență Slatina. Miercuri, 25 mai 2022, s-au înregistrat 94 de absenți la clasele din învățământul primar.