CÂȚI OLTENI ȘI-AU GĂSIT O SLUJBĂ, ÎN PRIMELE DOUĂ LUNI ALE ANULUI

0
66

Peste 550 de olteni şi-au găsit un loc de muncă, în primele două luni din 2021, datorită programelor implementate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt.

Prin acordarea serviciilor de mediere, dar şi prin organizarea de cursuri de formare profesională, în meserii solicitate pe piaţa muncii, în primele două luni ale anului, s-a reuşit încadrarea a peste 550 de persoane. „În primele două luni ale anului au fost încadrate în muncă 556 de persoane”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 28 februarie 2021, 209 au peste 45 de ani, 144 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 126 au între 25 și 35 de ani, iar  77  sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, 258 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar  298  persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (244), urmate de cele cu studii gimnaziale (118), profesionale (86), 31 fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt în primele doua luni ale anului 2021, 276 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Olt.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele doua luni ale anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2.797 persoane.