Câte persoane din Olt și-au găsit o slujbă, în primele patru luni

0
125

Peste 1.500 de olteni şi-au găsit un loc de muncă, în primele patru luni din 2021, datorită programelor implementate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt.

Prin acordarea serviciilor de mediere, dar și prin organizarea de cursuri de formare profesională, în meserii solicitate pe piața muncii, în primele patru luni ale anului, s-a reușit încadrarea a peste 1.500 de persoane. „În primele patru luni ale anului au fost încadrate în muncă 1.551 de persoane”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 30 aprilie 2021, 570 au peste 45 de ani, 394 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 293 au între 25 și 35 de ani, iar  294  sunt tineri sub 25 de ani.

În funcție de rezidență, 670 persoane angajate în perioada de referință provin din mediul urban, iar  881  persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (608), urmate de cele cu studii gimnaziale (328), profesionale (308), 87 fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in primele patru luni ale anului 2021, 317 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele AJOFM Olt.

Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției în a cărei rază au domiciliul sau reşedință beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj şi stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată.

Astfel, în primele patru luni ale anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5.658  persoane.