Cât plătesc slătinenii pentru o zi de relaxare la Clubul Nautic

0
615

Clubul Nautic din Slatina este luat cu asalt și în această vara de slătineni, dar și de locuitorii județului Olt. Autoritățile locale au deschis sezonul estival din acest an la data de 1 iunie 2017, fiind pregătite nu mai puțin de 330 de şezlonguri şi peste 150 de umbreluţe.

Cei care vor să meargă la Plaja Olt vor plăti pentru piscină 10 lei pe zi, pentru adulţi şi 7 lei pe zi, pentru copii și își vor putea achiziționa umbrelă și șezlong (în limita locurilor disponibile) cu un preț de 5 lei.

Hidrobicicletele pentru 2 persoane pot fi închiriate cu 15 lei / oră, terenul de  minigolf-15 lei / oră, terenul de tenis de câmp- 25 lei / oră (ziua); 40 lei / oră (nocturnă), iar terenul de fotbal – 100 lei / oră (ziua); 150 lei / oră (nocturnă). Pentru mersul cu bicicleta slătinenii vor plăti  5 lei pentru  30 minute, iar pentru role  5 lei pentru 30 minute. Bărcile pot fi închiriate cu 20 lei pe  oră pentru copii (10 lei – 30 minute) și cu 30 de lei pe oră pentru adulți.

Iubitorii de sport pot beneficia de abonament la centru fitness cu  100 lei pentru  12 ședințe, în timp ce un abonament  la saună este de 50 de lei și include 5 ședințe. O ședință de masaj într-un centru spa este  15 lei. Slătinenii pot beneficia și de tratamente de tuns și coafat cu numai 10 lei, dar și  de vopsit cu un  preț de 35 lei pentru păr mediu și 60 de lei pentru păr lung. Clubul Nautic dispune și de o parcare cu 150 de locuri gratuite.

Clubul Nautic şi de Agrement „Plaja Olt”  a fost deschis la data de 1 Iunie după ce autorităţile s-au asigurat că nu există probleme privind calitatea apei din piscină.  „În ceea ce privește calitatea apei din piscină, slătinenii pot sta liniștiți. Rezultatul de analiză a apei de la DSP a arătat că nu există nicio problemă în acest sens. Plaja arată foarte bine și îi așteptăm pe cât  mai mulți slătineni în această vară la Clubul Nautic”, a declarat primarul municipiului Slatina, Emil Moţ.

Plaja amenajată pe malul râului Olt, la intrarea în municipiu dinspre Craiova, a fost modernizată cu fonduri europene, în cadrul proiectului „Amenajare club nautic şi de agrement Plaja Olt”, cu o valoare totală de 34.264.953 lei. Proiectul a fost derulat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”. Prin acest proiect, au fost amenajate numeroase facilități pentru locuitorii din această zonă: debarcader pentru hidrobiciclete şi bărci cu vele, terenuri de sport pentru minigolf, beach-volei, spaţii pentru fitness şi SPA, teren pentru fotbal, baschet, volei și handbal, tribune, teren de tenis, pistă biciclete şi role, vestiare, grupuri sanitare și aproximativ 150 de locuri de parcare.