Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt (D.S.V.S.A.), au desfăşurat , în luna mai, o serie de controale în unităţile de procesare carne, depozite alimentare, supermarketuri, restaurante, braserii, fast food-uri, magazine alimentare, brutării și laboratoare de cofetărie-patiserie din județ.
Prin aceste acțiuni s-a urmărit respectarea condiţiilor sanitare veterinare care au stat la baza emiterii documentului de înregistrare; respectarea condiţiilor de recepţie, manipulare, depozitare a materiilor prime şi produselor finite, precum şi de comercializare a produselor alimentare și existenţa documentelor care să ateste calitatea şi salubritatea materiilor prime, precum şi respectarea programelor proprii de autocontrol care să asigure consumatorii că produsele finite consumate de aceştia se înscriu în parametri de salubritate impuşi de legislaţia sanitară veterinară în vigoare. În acest sens, au fost controlate un numar de 162 de obiective, iar 28 de controale au vizat unităţi de alimentaţie publică (restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare cofetărie patiserie, rulote fast food) din județ. În urma controalelor au fost depistate și nereguli. „Ca urmare a abaterilor de la normele sanitare veterinare depistate au fost aplicate 1 avertisment conform OG 2/2001 şi o sanctiune contraventionale conform HG 984/2005, în valoare de 2.000 lei, pentru deficienţe de etichetare (etichete nelizibile, marcare ouă nelizibilă). De asemenea, a fost reţinută oficial şi dirijată către neutralizare cantitatea de 2,81 kg carne şi produse din carne şi 300 de bucăţi de ouă”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.