Carmen Marinescu, mesaj de rămas bun pentru prietenii de pe facebook

0
990

Fosta președintă a Tribunlului Olt, Carmen Marinescu fost condamnată de magistrații Curții de Apel Craiova la o pedeapsă de opt ani de închisoare, potrivit soluției publicată pe portalul instanței. În același dosar sunt judecați și Iuliu Marinescu, soțul acesteia și Dumitru Cismaru, avocat în cadrul Baroului Olt.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICC) este definitivă, cei trei inculpaţi având la dispoziţie 24 de ore să se prezinte la sediul IPJ Olt.  Însă, înainte de toate, Carmen Marinescu a dorit să își ia rămas bun de la prietenii de pe facebook „Rămas bun, prieteni dragi! Să nu ne pierdeți din inimile voastre! Voi știți adevărul și pentru mine este important acest lucru! Nu știu dacă ne vom revedea, dar de gândurile voastre depinde să nu pier! Celor cărora v-am produs tristețe, vă cer iertare! Celor cărora ne-au făcut atâta rău, vă spun că v-am iertat!  Vă mulțumesc tuturor pentru că ați făcut parte din viața mea! V-am spus astăzi cât de mult vă iubesc? Rămas bun, prieteni dragi!”, a postat fostul magistrat pe pagina sa de socializare.

În luna mai 2015, judecătoarea Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru mai multe fapte de corupție după ce a primit mită pentru a-l elibera din arest în 2011 pe interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ea este acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani în formă continuată (cinci acte materiale) și fals în declarații în formă continuată (patru acte materiale). Potrivit DNA, în perioada august 2011 — septembrie 2011, Carmen Marinescu a pretins și a primit prin intermediul avocatului Cismaru, de la o persoană denunțătoare, 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în stare de libertate a lui Bercea Mondial și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece dosarul.