Caricaturistul Gogu Neagoe, premiul special la Festivalul Internaţional de Satiră şi Umor MĂRUL DE AUR de la Bistrița-Năsăud

0
258

Caricaturistul Gogu Neagoe a fost distins cu Premiul special al Festivalului Internaţional de Satiră şi Umor MĂRUL DE AUR de la Bistrița-Năsăud. Caricaturistul oltean a participat cu 6 caricaturi-portrete la Secţiunea de Grafică Satirică cu tema: Păstorel Teodoreanu.
Festivalul Internaţional de Satiră şi Umor MĂRUL DE AUR a fost organizat online.
Gogu Neagoe este membru al Asociatiei Caricaturistilor Profesionisti din Romania din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociatiei Internationale de Arte Plastice din Germania UNESCO. A participat la numeroase festivaluri nationale si internationale de pictura si caricatura, iar lucrarile sale se afla in colectii particulare din Romania si din strainatate. Caricaturile artistului sunt expuse in muzee de arta din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franta, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia. In 2013, artistul a donat 4 lucrari pictate in valoare de 15.000 de euro la un eveniment caritabil pentru copiii cu probleme de sanatate si saraci. De asemenea, a mai participat, fara onorariu, la multe evenimente caritabile din judetul Olt, realizand caricaturi pentru invitati, iar sumele colectate din caricaturi au fost donate integral pentru sustinerea unor proiecte, precum cel din 2015.
Gogu Neagoe este solicitat in multe cazuri pentru a realiza portrete-robot de catre politisti si procurori, dat fiind talentul de a desesauna dupa o descriere fie aceasta oricat de sumare.