Caracalul are unicul centru de pregătire și susținere a examenului Oxford

0
1706

Începând din acest școlar, Școala Gimnazială nr. 2 din Caracal, va deveni centru de pregătire și susținere a examenului Oxford, fiind și singurul centru Oxford din județul Olt, pentru cei care au nevoie de atestat acreditat la nivel internațional.

Examenul acoperă toate cele patru competențe de limbă: speaking, listening, reading and writing.

Instituția de învățământ caracaleană în parteneriat cu Oxford University Press, va organiza în fiecare lună examenul Oxford pentru toate nivelurile: CEFR, A2, B1 și B2. Nivelul B1 echivalează examenul de clasa a VIII-a iar nivelul B2 echivalează bacul. Se poate repeta unul sau o combinație de module.

Examenul are avantajul că se adresează tuturor categoriilor de vârstă, copii și adulți din orice zonă a țării și are loc on-line.  Pe 19 aprilie urmează să se organizeze examenul pentru acreditare Oxford iar data limită de înscriere este 8 aprilie. Rezultatele rapide și sigure se dau în termen de doar 14 zile după testare.

Suntem mândri să vă anunțăm că Școala Gimnazială nr.2 din Caracal este, începând cu acest an școlar, centru de pregătire și susținere a examenului Oxford, fiind singurul centru Oxford din județul Olt.

 Pe 16 martie a avut loc examenul pentru Gambridge, cu 15 participanți, fiind al treilea an consecutiv de susținere a examenului Gambridge. Rezultatele sunt foarte bune și ne mândrim cu un corp profesoral dintre cei mai buni din județ, școala noastră fiind în primele 10 locuri pe județ.

Am obținut rezultate foarte bune la simularea națională având 98% promovabilitate la română și 75% la matematică.

De asemenea, vreau să menționez că anul trecut, Moraru Teodora a obținut locul al II-lea la Faza Națională a Olimpiadei de limba și literatura română., a declarat Razvan Bățăgui, directorul Școlii Gimnaziale nr. 2

Totodată, acesta mai precizează că s-au făcut demersurile pentru achiziționarea unor containere modulare și cu ajutorul autoritățior locale acest demers să devină realizabil în această vară și în felul acesta toți copiii să primească șanse egale în ceea ce privește timpul de odihnă și învățare. Ar mai exista și o altă variantă, după cum spune directorul școlii, aceea de a avea acces la biblioteca orășenească după ce se dă în funcțiun                                                                                                             

  Marilena Vasile