Caracal: Cinematograful Central, preluat de Primărie

0
1382

Ultima ședință din 2017 a Consiliului Local Caracal a avut pe ordinea de zi aprobarea încheierii unui contract de comodat între municipalitate și RADEF ”România Film” cu scopul utilizării în mod gratuit a sălilor care aparțin de Cinematograful Central.

Conform deciziei luate de aleșii locali, aprobată în luna decembrie, contractul de comodat se va semna pe o perioadă de minimum 20 de ani, „în scopul înfiinţării unui centru cultural pentru deservirea cetăţenilor din municipiul Caracal, administrat de Consiliul Local Caracal”.

Liviu Radu, primarul municipiului Caracal, spune că cele două cinematografe ale orașului, Central și Flacăra, au fost abandonate cu ușurință de fostul corp de administrație și astfel au ajuns aproape în condiția de ruină. Cinematograful Central a continuat să rămână la România Film, în schimb Flacăra s-a întors la fostul proprietar prin retrocedare.

Primarul declară că proiectul de reabilitare își propune înființarea unei săli dedicate spectacolelor de teatru și a două săli cu destinația cinema.

„Cu ceva timp în urmă, pe când era domnul Anghel primar, s-a pierdut foarte uşor Cinematograful Central. Primăria a avut de ales dacă mai ţine aceste cinematografe sau nu. S-a hotărât atunci, prin consilierii care erau atunci, să le dăm la România Film. Acum, nu mai vor să-l cedeze aşa uşor, deşi este o lege care spune că le pot ceda către administraţiile publice locale. Este vorba doar despre Cinematograful Central pentru că celălalt, Flacăra, a fost restituit fostului proprietar şi n-avem acces la el. Suntem în discuţii cu cei de la România Film să ne cedeze şi să facem o investiţie serioasă, să facem ceva pe modelul celui de la Slatina – săli de cinematograf, sală de teatru”, a opinat Radu.