Caracal: Campanie de dezinsecţie împotriva ţânţarilor şi căpuşelor

0
128

Primăria municipiului Caracal va efectua începând cu data de 22 iunie prima etapă a campaniei de combatere a căpuşelor, țânțarilor şi larvele acestora.

Primăria municipiului Caracal demarează începând cu 22 iunie campania de combatere a căpuşelor, țânțarilor şi larvele acestora. Serviciile de pulverizare aeriană a substanțelor de combatere a insectelor dăunătoare se vor realiza etapizat, în perioada ce urmează.

Pentru a putea înfrunta eficient apariţia populaţiei de ţânţari precum şi pentru a împiedica dezvoltarea coloniilor de larve, municipalitatea solicită sprijinul cetăţenilor şi al firmelor care au în administrare terenuri şi spaţii virane să se asigure că nu există acumulări de apă şi să evite păstrarea rezervoarelor cu apă şi deşeuri pe proprietăţi.

În ceea ce priveşte combaterea căpuşelor, pentru anul în curs au fost aplicate mai multe tratamente, în luna mai, cu precădere în zona parcului Constantin Poroineanu, odată cu dezinfectarea spațiilor publice, ca măsură suplimentară de protecție la pandemia de coronavirus (COVID-19).” au declarat autoritățile caracalene.

Cu această ocazie, primăria municipiului face apel către toți apicultorii din localitate să ia toate măsurile necesare pentru protejarea albinelor.

Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada menționată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire, în caz contrar Primăria municipiului Caracal este absolvită de orice responsabilitate. Menționăm că substanțele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Demararea campaniei de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor din municipiul nostru a avut la bază previziunile emise de meteorologi, care anunţă temperaturi potrivite pentru această perioadă. În cazul în care condițiile meteorologice nu permit desfășurarea lucrărilor, acestea vor fi reprogramate și aduse la cunoștința comunității caracalene.” au mai completat autoritățile.

Florina DINU