Bomba despre pensii și salarii!

0
601

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu e explicat, joi, că procedura de deficit excesiv este una normală și a promis că nu va influența creșterea de pensii și salarii.

„În momentu în care am construit Bugetul am ținut cont de legislația în vigoare”, a declarat ministrul, „dar ținem cont și de evoluția economiei”, a adăugat el, la o conferință desfășurată la BNR.

„Banii pentru pensii și salarii sunt prevăzuți în buget, și vor fi mărite potrivit legii, chiar dacă intrăm în procedura de deficit excesiv”, a mai explicat Florin Cîțu.

El a spus că salariile pentru bugetari au fost deja mărite și plătite cu tot cu creșteri în luna februarie.

Ministrul Finanțelor a mai anunțat că în ianuarie au fost cele mai bune încasări din TVA din 2016 încoace, și că o sumă de peste un miliard de lei a fost restituită companiilor din România care erau îndreptățite să solicite returnări de TVA.

„Nu aveam cum să evităm procedura de deficit excesiv, am spus asta din prima zi de mandat”, a mai spus Florin Cîțu. El a adăugat însă că „procedura înseamnă să prezinți măsuri de reducere a deficitului, măsuri pe care le-am prezentat Comisiei Europene”.

Porivit acestor măsuri, a explicat ministrul de Finanțe, deficitul bugetar va scădea sub 3% din anul 2022.

Sursa: www.evz.ro