Benzina și motorina se vor scumpi de la 1 Iulie

0
197

Motorina și benzina se vor scumpi cu cel puțin 40 de bani per litru de la 1 iulie 2024, deoarece acciza la carburant se va majora cu 50%.

Această scumpire pentru carburanți vine după ce, la începutul acestui an, acciza pentru acest gen de produse a fost majorată, iar benzina și motorina s-au scumpit cu cel puțin 20 de bani per litru, potrivit digi24.ro.

Ca urmare a unui act normativ aprobat de guvern anul trecut prin care se majorează acciza cu 50%, toate aceste prețuri vor crește de la 1 iulie. Prin urmare, începând cu 1 iulie, prețurile din benzinării vor crește cu aproximativ 30-40 de bani pe litru.

Creșterea din acest an a prețurilor la carburanți nu este prima. În urma unei alte majorări a accizelor, la 1 ianuarie, costul unui litru de benzină și motorină a crescut cu 26 și, respectiv, 29 de bani.
De la 1 iulie însă, benzina se va scumpi cu 43 de bani pe litru, iar motorina va crește cu 40 de bani pe litru. Aceste majorări vor avea un impact direct asupra costurilor suportate de șoferi.