Barbu: ”Oltul a fost primul județ unde Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală a organizat „Caravana Cunoașterii””

0
397
Conferinţa Regională „Planul Naţional Strategic 2023-2027”, organizată de Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală a avut loc miercuri, într-un restaurant de lux din Slatina.
Evenimentul a fost prezidat de deputatul PSD Olt Florin Barbu, Președintele Comisiei pentru Agricultură din cadrul Camerei Deputaților, şi s-a bucurat de prezența Ministrului Agriculturii, Petre Daea, vicepreședintelui Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, reprezentanților AFIR, DGPA, APIA, AM PNDR şi de prezența a peste 200 de participanți interesați să se familiarizeze din timp cu Planul Național Strategic.

PNS pune la dispoziția fermierilor 15,8 miliarde lei şi reprezintă oportunități majore de dezvoltare a agriculturii şi satului românesc.

Oltul a fost primul județ unde Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală a organizat „Caravana Cunoașterii”, eveniment pe care am avut onoarea să îl prezidez. Planul Național Strategic este o promisiune onorata și un angajament că vom fi întotdeauna alături de fermieri și procesatori și că vom susține și lupta pentru agricultura românească!” a transmis Florin Barbu.
În cadrul acestui eveniment, Florin Barbu a subliniat faptul că în PNS există peste 100 de forme de sprijin care răspund cerințelor fermierilor, iar peste un miliard de euro vor fi alocați pentru investiții în ferme și unități de procesare care pot crea peste 12.000 de locuri de muncă:
Planul Național Strategic 2023- 2027 înseamnă viitorul agriculturii românești!

Este o promisiune respectată și un angajament că vom fi întotdeauna alături de fermieri și procesatori și că vom susține și vom lupta pentru agricultura românească.
În PNS există peste 100 de forme de sprijin care răspund cerințelor fermierilor, există un fond pentru despăgubirea celor cărora le-au fost afectate culturile din cauza vremii nefavorabile, peste un miliard de euro vor fi alocați pentru investiții în ferme și unități de procesare care pot crea peste 12.000 de locuri de muncă
Acum, acestea sunt doar cifre, dar după ce fermierii vor avea toate informațiile necesare le vor transforma în investiții, iar în câțiva ani vom putea vorbi despre cifrele lor – recoltă/producție, vânzări, profit.
Cheia succesului în agricultură este deopotrivă la noi și la voi, dar numai împreună putem deschide poarta către viitor, un viitor în care noi toți suntem uniți pentru a arata lumii că România este o mare putere agricolă și poate asigura hrană pentru zeci de milioane de oameni!” a mai adaugat Barbu.