Al doilea caz de botulism a fost confirmat în Olt. Este vorba de un slătinean în vârstă de 68 de ani, aflat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.
Cu o zi înainte să ajungă în spital, bărbatul consumase: brânză, ou fiert, carne de porc, mămăligă cu peşte macrou prăjit în ulei, dar şi piept de pasăre (cocoş). Apoi a început să se simtă rău.
A fost internat luni, pe 7 noiembrie, pe Secţia Neurologie cu diagnosticul: tetrapareză în observaţie etiologică. A doua zi starea pacientului s-a agravat, fiind transferat pe Secţia de Terapie Intensivă. Pentru că organismul bărbatului nu răspundea la tratamentul administrat în spital, medicii au decis prevelarea probelor biologice de la acesta,și trimiterea acestora la Bucureşti.
„În dimineaţa zilei de 14.11.2022, Institutul Cantacuzino Bucureşti a emis Buletinul de Analiza, cu rezultatul pozitiv pentru toxina botulinică în ser. Menţionăm că nu se pot recolta probe de alimente, având în vedere momentul consumului (06.11.2022) şi data emiterii suspiciunii (12.11.2022), precum şi lipsa din gospodărie a alimentelor consumate (nu sunt identificate documente de achiziţie a produselor)„, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.
Caracteristica acestei boli e că atunci când vorbești parcă ai zăbală de cal în gură.Te exprimi prin dinții inferiori și caninii de jos.Senzorial ești întors cu fundul in sus și funcțional drac.
Comentariile sunt închise.