Băiat de procuror „iertat” de justiția olteană

0
548

Fiul procurorului oltean, Ştefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt după un proces costisitor care s-a întins pe o perioadă de doi ani, Bogdan Noajă a scăpat de puşcărie. Acesta a fost condamnat de Tribunalul Olt la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri, decizie care a fost atacată într-o sentinţa cu apel.

Recent, Curtea de Apel Craiova l-a achitat pentru una din infracţiuni, iar fiul de procuror nu va sta nici o zi după gratii.

„Admite apelul declarat de inculpatul Noajă Ioan Bogdan. Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată şi rejudecând, descontopeşte pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare şi repune în individualitatea lor pedepsele componente. În baza art .396 alin. 5 C.p.p raportat la art.16 alin.1 lit.c C.p.p achită pe inculpatul Noajă Ioan Bogdan pentru infracţiunea prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000. Recontopeşte pedepsele aplicate prin sentinţa penală apelată pentru infracţiunile prev. de art. 17 al. 1 din Legea 194/2011 şi de art. 335 alin.2 C.p, în pedeapsa cea mai grea aceea de1 an şi 6 luni închisoare, la care adaugă un spor de 2 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă de 1 an şi 8 luni închisoare în regim de detenţie. Menţine pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p. pe o durată de 1 an aplicată pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 17 al 1 din Legea 194/2011. În baza art.72 alin.1 C.p. deduce în continuare din pedeapsa aplicată durata măsurii preventive a arestului la domiciliu de la 28.11.2016 până la data de 17.05.2017. Constată executată în întregime pedeapsa principală aplicată în prezenta cauză”, se precizează în hotărârea definitivă a Curţii de Apel Craiova. Acum rămâne de văzut dacă Noajă Ioan Bogdan și-a învățat lecția. Viitorul va demonstra dacă toată această perioadă de tensiune pentru el a însemnat ceva.