După aproape patru ani petrecuți în dosarul Caracal, avocata familiei Melencu, a ajuns să creadă că în spatele unui caz aparent banal de răpire a stat o adevărată conspirație. Carmen Obârșanu a discutat cu FANATIK despre partea nevăzută a cazului Caracal, cu o săptămână înainte ca Gheorghe Dincă să-și primească sentința definitivă.
Ce s-a întâmplat la ultima ședință secretă a instanței, în cazul Caracal
La Curtea de Apel Craiova, în spatele ușilor închise, au avut loc câteva evenimente interesante. La ultima ședință, avocatul familiei Măceșanu a cerut achitarea lui Gheorghe Dincă, pe motiv că nu există indicii concrete că acesta a comis o crimă. Pe de altă parte, judecătorii i-au făcut reprezentantei familiei Melencu o plângere la barou, după ce aceasta a scris, în motivarea cererii de strămutare, că numele unuia dintre magistrați a apărut într-un dosar penal.
Pe de altă parte, procurorii au venit cu o solicitare mai puțin obișnuită în instanțele din România. Ei cer ca Gheorghe Dincă să fie condamnat la 30 de ani pentru fiecare faptă de omor.
Puse într-un context mai larg, aceste evenimente au întărit credința familiei Luizei că dosarul Caracal este mai mult decât pare. Carmen Obârșanu vorbește despre o adevărată conspirație, în care ar putea fi implicate inclusiv servicii speciale, și care au ca finalitate acoperirea unei rețele internaționale organizată cu sprijinul unor oameni extrem de influenți.
Cazul Caracal: Cumpănașu, americanii și o răpire regizată
Pe de altă parte, avocata crede că miza inițială a dosarului a fost cu totul alta decât cea a găsirii celor două fete și urma să-i aducă un capital electoral important lui Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, care a participat la alegerile prezidențiale din decembrie 2019.
”Mă tem că bunicul Luizei are dreptate și că răpirea Alexandrei a fost regizată. Cine știe pe lângă ce pericol am trecut noi, ca stat.
Poate că lui Cumpănașu i-a spus cineva că-l va face președintele României. Cine putea să-i spună, decât cineva din partea americană?”, se întreabă Carmen Obârșanu.
Alexandra Măceașnu, violată și ucisă de Gheorghe Dincă, fără urme de ADN
Avocata familiei Melencu susține că, în acest moment, nu poate exclude varianta că Alexandra este încă în viață, iar aceasta ar putea să-și facă din nou apariția după condamnarea lui Dincă.
”Eu am mai spus-o, Alexandra ar putea să fie în viață. E clar că în acea cameră (camera din casa lui Gheorghe Dincă, în care acesta ar fi ținut-o captivă, ar fi violat-o și ucis-o, n.r.), ea nu a intrat. Acolo nu s-a produc niciun viol sau, mai ales, un omor.
Fata s-ar fi apărat. Și chiar dacă ar fi cooperat la un act sexual, tot ar fi rămas o urmă de ADN. Nu avea cum s-o violeze și să nu fie găsită nicio urmă de ADN. Dacă ar fi trântit-o, cum a zis el, tot era o urmă de sânge, din ureche sau din nas.
Acum se cere ca Dincă să fie pedepsit cu 30 de ani pentru fiecare caz de omor. Ei, practic, s-au pregătit. Domnule, și dacă îl scapă de un caz, să zicem că apare Alexandra, rămâne cu aceeași pedeapsă”, a mai declarat Carmen Obârșanu pentru FANATIK.
Avocata familiei Melencu e de părare că implicarea Luizei Melencu, o fată care dispăruse cu câteva luni înainte, în acest dosar, a fost doar pentru a întări imaginea de ”monstru” a lui Gheorghe Dincă. În realitate, spune Obârșanu, anchetatorii nu au fost interesați de găsirea fetei sau aflarea adevărului. Drept dovadă, informația potrivit căreia telefonul Luizei a fost redeschis, la câteva luni după dispariția ei, a fost tratată cu indiferență de cei care au anchetat cazul.
Monstrul de la Caracal are coșmaruri cu omul care l-a făcut să-și recunoască faptele
Un alt aspect care ridică suspiciuni, în opinia avocatei, este apariția în dosar unui om-cheie, care l-a făcut pe Dincă să-și asume două crime, după o discuție de doar câteva ore. Este vorba despre Daniel Barbu, un subcomisar de poliție în vârstă de 35 de ani, șef al biroului Grupări Infracționale Violente din cadrul Poliției Capitalei.
Nimeni nu poate explica în ce fel a ajuns Barbu în celula lui Dincă și nici ce i-a spus acestuia pentru a-l determina să-și recunoască faptele. Cert este că Dincă este ”foarte speriat” când este întrebat de Daniel Barbu și refuză să discute despre acest episod.
”Acest om a venit din altă localitate și a intrat în dosar. Nu era procedural, nu era voie să se întâmple asta, dacă Barbu Daniel nu era implicat de o structură externă. Ar fi fost o ilegalitate pe care ar fi săvârșit-o procurorul Vasilescu (DIICOT Craiova, n.r.), să-i permită să intre în dosar”, a mai spus Carmen Obârșanu pentru FANATIK.
Carmen Obârșanu: ”Dincă a făcut plângere pe numele meu și a altor două persoane. Doar eu mai sunt în viață”
Deși pare doar o teorie a conspirației, avocata familiei Măceașnu susține că argumentele care duc la o astfel de ipoteză vin tocmai din ”prea multe semne de întrebare” care au rămas fără răspuns, după aproape patru ani de anchete. Carmen Obârșanu spune că a încercat să descâlcească ițele complicate ale acestui dosar și că a făcut chiar și plângeri pe numele procurorilor care s-au ocupat de caz, însă acestea au fost sortite eșecului.
”Aici este semnul de întrebare, ce este în spatele acestei afaceri? E clar că e coordonată de unele servicii. Acolo (la Caracal, n.r.) este o filieră pe care cineva o protejează. Și au mai fost asemenea filiere și altădată, cum a fost cazul femeii vândute de Securitate pentru diamante (Gabriela Drâmbă, românca vândută de regimul comunist președintelui Republicii Centraficane, Jean-Bedel Bokassa, care se îndrăgostise de ea, în 1970, n.r.). Cred că și cei care sunt de bună-credință, sunt păcăliți, că e o chestiune de secret de stat. Dar, de fapt, este o infracțiune de drept comun, de aia sunt puși numai procurori și judecători cu probleme judiciare.
Sunt niște oameni foarte puternici, și ei știu lucrul ăsta. Dincă mi-a spus acum, că plângerea penală mi-a făcut-o când a fost dus la Mioveni (penitenciarul din Mioveni, în care Dincă a fost mutat pentru câteva luni, după sentința de pe fond, n.r.). Nu că sunt singura rămasă în viață dintre persoanele blestemate de el, nu… Sunt singura rămasă în viață dintre cei împotriva cărora a făcut plângere penală. Eu, Marian Voinea (avocat din oficiu) și Diana Cotoi (judecător) am avut plângere penală de la Gheorghe Dincă. Ceilalți doi au murit subit”, a mai dezvăluit avocata familiei Melencu pentru FANATIK.
În acest moment, dosarul Caracal a rămas în pronunțare, iar o sentință este așteptată pe data de 30 mai 2023, la Curtea de Apel Craiova. Pe fond, Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, viol, profanare de cadavre și trafic de minori. El mai trebuie să plătească daune morale de 700.000 de euro familiilor celor două tinere.
Sursă: www.fanatik.ro