Avertisment pentru români! Voucherele de vacanță vă pot duce direct la închisoare

0
647

Atenție mare atunci când folosiți voucherele de vacanță! Pentru a putea combate orice fel de folosire ilegală, a fost creat un proiect de ordonanță de urgență care așteaptă să primească undă verde din partea Guvernului pentru ca, mai apoi, să fie publicat în Monitorul oficial.

Mai precis, românii care folosesc voucherele de vacanță pentru a achiziționa diverse servicii înafară de cele de turism inter vor risca până la trei luni de închisoare sau o amendă penală. Această măsură se poate lua doar dacă de pe urma faptei se va obține un profit material sau financiar.

Aceeași pedeapsă se va aplica și unităților de turism care vor accepta voucherele de vacanță pentru alte servicii înafară de cele care țin de turism intern, scrie avocatnet.ro

În prezent, voucherele de vacanță se pot folosi numai pentru a cumpăra pachete de servicii turistice în interiorul României. Potrivit prevederilor actuale, angajații nu au voie să vândă voucherele de vacanță primite. În caz contrar, aceștia vor fi amendați cu 14 puncte-amendă. 1 punct de amendă reprezintă un salariu minim brut pe țară.

Luând în calcul salariul minim brut din 2019, amenda ar echivala cu 29.120 de lei.

Sursa: capital.ro