Avalanșă de locuri de muncă la Bursă

0
467

Absolvenții fără un loc de muncă, și nu numai, dar şi cei care doresc să-şi schimbe actualul loc de muncă sunt aşteptaţi, vineri 18 octombrie, la Bursa  Locurilor de Muncă pentru Absolvenți organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă  (AJOFM) Olt. Evenimentul se va desfăşura atât în municipiul Slatina (Casa de Cultură a Sindicatelor), cât şi în municipiul Caracal (sediul Agenției Locale) cu începere de la ora 9.00.

Evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi de menţinere a raportului de muncă pe termen mediu şi lung. Obiectivul principal îl constituie creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitantul locului de muncă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache, până la această dată, au fost contactaţi nu mai puțin de 63 de agenţi economici din judet, din care 45 angajatori au confirmat participarea la această bursă, oferind un număr de 545 locuri de muncă, din care 28 pentru persoane cu studii superioare.

Cele mai solicitate meserii

Dintre meseriile solicitate de către angajatorii care vor fi prezenţi la această bursă pot fi amintite: inginer construcții civile, inginer mecanic, inginer piscicol, inginer drumuri, lucrător comercial,frizer, manichiurist, zidar rosar, instalator, sudor, mecanic utilaje, şofer, operator confecţioner, confecţioner asamblor articole din textile,ambalator manual și muncitor necalificat.

Angajatorii care dispun de locuri de muncă vacante şi sunt interesaţi să participe la această acţiune pot depune situaţia privind locurile de muncă vacante ce vor fi oferite în cadrul bursei la sediul AJOFM Olt, strada Prelungirea Crişan, numărul 2 sau le pot transmite atât pe adresa de e-mail a instituţiei ajofm@ot.anofm.ro sau la numărul de telefon 0249/438.595.

Bursa este destinată absolvenților, dar orice persoană aflată în căutarea unui loc de muncă poate participa, indiferent de vârstă și de calificarea profesională. Participarea este gratuită atât pentru angajatori, cât și pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.