Atenție, șoferi! Amenzile nu vor mai putea fi plătite la agentul de poliție-Unde le veți putea achita și începând de când

0
416

Vești importante pentru conducătorii auto din România. Potrivit Legii 23/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, care a fost adoptată pe 20 iulie, amenzile vor putea fi achitate la jumătate în termen de 15 zile. Legea a intrat în vigoare pe 24 august și aduce unele modificări.

Menționăm că termenul de 15 zile se referă la 15 zile lucrătoare de la data încasării amenzii. De asemenea, mai nou, procesul verbal este considerat nul dacă nu conține codul numeric personal al contravenientului.

Trebuie să luați în calcul faptul că nu orice amendă poate fi plătită la jumătate. Sunt plătite în acest mod doar amenzile care prevăd expres plata la jumătate.

Atenție unde faceți plata!

Potrivit legii, până la 31 decembrie 2018, amenzile se vor plăti ca și până în prezent. Totul se va schimba de la 1 ianuarie 2019.

Achitarea se va face într-un cont unic, la Trezorerie. De acolo, treaba îi revine Ministerului de Finanțe care va redirecționa banii către unitățile administrativ-teritoriale cărora li se cuvin, adică vor fi direcționați la bugetele locale aferente localităților unde au fost identificate contravențiile.

În prezent, amenzile pot fi plătite la:

  • la Trezorerie
  • la unitățile Poștei Române
  • la sucursalele CEC Bank
  • prin transfer bancar via internet banking

La începutul anului 2019, se va introduce identificarea proceselor verbale de contravenție în funcție de o serie unică.

Sursa: bugetul.ro