ASTĂZI SE ÎMPLINESC 33 DE ANI DE LA VICTORIA REVOLUŢIEI ROMÂNE

1
177

Astăzi a fost cinstită memoria martirilor Revoluției Române din 1989, care prin jertfa și sacrificiul lor au eliberat România de sub dictatura comunistă și au schimbat cursul istoric al țării.

Manifestările de la Slatina, organizate la Troiţa Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Tineretului, au cuprins un scurt ceremonial religios depunerea de coroane și parada militară. La eveniment au participat prefectul județului Olt, Florin Homorean, suprefectul Cosmin Floreanu, președintele CJ Olt, Marius Oprescu, vicepreședinții CJ Olt, Ionuț Ivan și Virgil Delureanu, viceprimarul Slatinei Alexandru Berechet și senatorul de Olt Siminica Mirea, deputatul Marius Iancu și câtiva vizitatori.

În decembrie 1989, regimul comunist din România a căzut în urma revoluţiei începute la Timişoara şi continuate la Bucureşti. În ţara noastră, trecerea de la totalitarism la democraţie s-a făcut prin violenţă, iar conducătorii vechiului regim au fost executaţi. Între 16 şi 20 decembrie 1989 au avut loc evenimentele numite „Revoluţia de la Timişoara”, iar 21 decembrie 1989 este considerată prima zi a Revoluţiei în Bucureşti, când demonstranţii s-au adunat în apropierea Hotelului Intercontinental din Piaţa Universităţii şi au ridicat o baricadă în faţa dispozitivului de intervenţie.

 

1 COMENTARIU

  1. La 33 de ani de la Revoluție, șeful Secției Parchetelor Militare confirmă implicarea GRU-KGB în Revoluția din ’89: Nu au existat teroriști în Decembrie ’89! A avut loc inserția dintre Partidul Comunist Român și Partidul Comunist Român, cu un pic de condiment GRU-KGB.

Comments are closed.