Aproape 60 la sută dintre pensionarii din Olt, la mâna poştaşilor

0
399

Mai mult de jumătate dintre pensionarii din Olt așteaptă, lună de lună,  poştaşul să le bată la uşă pentru a le aduce pensia.

Astfel, dintre cei 103.179 de pensionari din judeţ, peste 60.000 au optat pentru plata prin mandat poștal. Asta și din cauza faptului că, în majoritatea localităților rurale nu există bancomate, iar o parte dintre oamenii de la țară încă nu sunt obișnuiți cu noua tehnologie. În ceea ce privește plata prin mandat postal, în prezent, nu mai puțin de 60.564 de pensionari au optat pentru această formă de plată, a declarat Iulian Smarandache, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Olt.

În schimb peste 42.000 dintre pensionari au ales să primească pensia pe carduri bancare sau virament şi nu prin intermediul poştaşilor.

 Pentru a primi pensia pe card este necesar să mergeţi la una dintre băncile cu care a încheiat contracte Casa de Pensii şi să vă deschideţi un cont curent. În continuare, va fi nevoie să trimiteţi o cerere la CJP de care aparţineţi, împreună cu extrasul de cont, pe care să se regăsească codul IBAN, o copie a talonului de pensie şi o copie a actului de identitate.

Pe cerere trebuie să precizaţi că doriţi ca pensia să vă fie virată în contul specificat pe extrasul de cont. Deci pensia va fi virată direct în cont, însă talonul de pensie va fi trimis în continuare prin intermediul Poştei Române. La majoritatea instituţiilor financiare, aprobarea unui card de credit se face în maximum cinci zile lucrătoare, în funcţie de actele solicitate pentru dosarul de credit şi depunerea acestuia. Există şi situaţii în care aprobarea poate dura mai mult în funcţie de elementele de siguranţă ale cardului.

După aprobare, mai sunt necesare câteva zile pentru emiterea fizică a cardului şi generarea în sistem a înregistrărilor necesare pentru utilizarea cardului. Aşadar, pentru obţinerea unui card de credit sunt necesare în total aproximativ 10 – 15 zile.