Anunț important pentru toți șoferii! Marea schimbare de la 1 iulie în România

0
857

Schimbări importante în Codul Rutier, de la 1 iulie. Atât persoanele care au permis de conducere, cât și cele care intenționează să îl obțină vor fi afectate de aceste modificări, potrivit impact.ro.

Schimbările care îi vor afecta pe șoferi, de la 1 iulie

Anumite aspecte din Codul Rutier se vor schimba de la 1 iulie. În primul rând, o modificare importantă îi vizează pe cei care doresc să devină șoferi. Toate persoanele care vor să obțină permisul de conducere vor fi obligate să aibă 10 clase absolvite. În momentul înscrierii la școlile de șoferi, aceștia vor trebui să facă dovada terminării celor 10 clase din învățământul obligatoriu, mai transmit cei de la impact.ro.

Prin această măsură, legiuitorul are în vedere evitarea analfabetismului și se bazează pe experiența polițiștilor rutieri care, nu de puține ori, au întâlnit în trafic șoferi ce nu știau nici măcar să se semneze, deși dețineau permis de conducere.

Șoferii în vârstă, vizați de noua lege

O altă nouă măsură ce se va regăsi în Codul Rutier de la 1 iulie îi vizeză pe șoferii mai în vârstă. Mai exact, cei care au trecut de prima tinerețe vor fi obligați să se prezinte mai des la controale medicale. În aceste cazuri, medicii vor fi cei care vor hotărî dacă respectivii conducăroi auto vor avea drept de a șofa sau nu. Este cunoscut faptul că, de-a lungul anilor, multe accidente rutiere s-au petrecut din cauza unor șoferi care aveau anumite afecțiuni medicale.

„Lumea a intrat in panica si toti solicita din timp ca sa prinda perioada de valabilitate de 10 ani a permisului. Medicul este singurul care poate stabili daca persoana mai are capacitatea de a conduce pe drumurile publice”, a declarat un reprezentant al Poliției Rutiere.

Noile reglementări ale Codului Rutier prevăd și că cei care sunt prinși vorbind la telefon în timp ce se află la volan să poată fi sancționați prin suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.