ANI l-a găsit pe adjunctul IPJ Olt, Mihai Mihalache, în conflict de interese administrativ

0
1129

Agenția Națională de Integritate a constata starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 12 persoane. Printre ele se află și adjunctul IPJ Olt, Mihai Ion Mihalache.

Potrivit ANI, atunci când a fost șeful IPJ Olt, Mihalache a semnat două dispoziții cu privire la soția sa, agent de poliței în cadrul IPJ Olt. Soția șefului IPJ Olt a beneficiat astfel de un coeficient mai mare de salarizare.

„În perioada exercitării atribuțiilor de șef al I.P.J. Olt, persoana evaluată a semnat două dispoziții cu privire la soția sa (agent de poliție în cadrul I.P.J. Olt. Prin semnarea documentelor soția acestuia a beneficiat de un coeficient de salarizare mai mare pentru funcția ocupată. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 45, alin. (1), lit. i) din Legea nr. 360/2002”, arată ANI.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt este condus de comisarul șef Ionuț Ilinca, adjuncți fiind Ion Mihalache și Daniel Constantin.

Începând din iunie 2021, Mihalache a fost împuternicit adjunct al IPJ Olt, anterior fiind șeful instituției, cu delegație.