Olt: Angajaţii unei societăţi agricole au furat grâul unui fermier din Spineni

0
593

Ca orice om gospodar care luptă pentru a-și asigura pâinea cea de toate zilele, Ciprian Negreanu din comuna Spineni, județul Olt, cultivată grâu pe o suprafaţă de un hectar an de an, însă în această vară a avut parte de surpriza vieții sale. În momentul în care a mers la terenul cu pricina pentru a cultiva recolta a constatat că grâul îi fusese furat de angajații unei societăți comerciale de profil, care activează în comună.

Păgubitul a făcut primele investigații, întrebând vecinii dacă știu ce s-a întâmplat, după care a mers personal la sediul societății în cauză, cerând explicații. Cum de vorbă bună nu s-a ajuns la niciun numitor comun, Ciprian Negreanu a apelat și la lege, depunând o plângere penală:

Fara aprobarea mea a intrat abuziv pe terenul meu situat pe strada Principala Spineni unde mi-a  FURAT o cantitate de grau prin recoltare .

Mentionez societatea R***I nu detine in arenda sau proprietate privata pe o raza de 1 km stanga dreaptate de terenul meu si acest lucru denota ca NU s-a produs o greseala asa cum sustine cei care au furat graul meu.

Aduc la cunostinta organelor ca NU am fost anuntat ca mi s-a recoltat grau abuziv (furat)  si eu am aflat intamplator cand a-m trecut prin zona ca o parte din terenul meu a fost recoltat (furat)

Nu acept faptul ca in anul 2022 cu se poate intampla asa ceva si din cauza faptului  ca nu am fost contactat de nimeni  din partea Societatii Renci ca s-a produs o „greseala” acest lucru denota rea credinta si fapta s-a produs cu intentie pentru valorificare graului meu adica societatea R***I fura cu buna stiinta si nu anunta proprietarul terenului ce au savarsit. Daca eu nu aflam l-a timp cei de la socieatea R***I nici pana in prezent nu ma contactau ca sa imi spuna ca ei au recoltat abuziv( furat) grau meu

Va aduc  la cunostinta ca eu imi cultiv cu greu acel teren cu grau NU  beneficiez de subventie  de la stat si toti banii pentru cultivarea terenului sunt suportati din prorpriu buzunar acest lucru se poate verifica ca NU  primesc subventie de la APIA.

In data de 17.07.2022 a-m afltat de savarsirea faptei  de furt , violare de proprieatte si distrugere  si a-m intrebat vecinii din zona si toti au spus ca cei de la Societatea R***I au furat grau si ei au anuntat ca nu trebuie sa mai recolteze pentru ca terenul nu se afla in proprietatea lor sau in arenda lor ca alfel tot graul mi se fura.

In data mentionata m ai sus a m fost la sediul societatii R***I srl  a-m fost intampinat de doua  domnisoare  care fumau  una dintre ele cunoscandu ma personal si care stia a cui este terenul unde au furat angajatii societatii RENCI  graul meu , din acest motiv putand sa ma contacteze sa imi spuna cele intampla dar acest lucru NU  s a intamplat.

A-m vorbit politicos spunand  de la inceput ca doresc sa ma inteleg pe cale amiabila  si cand vorbeam cu aceste doua domnisoare pe care una o cunosc personal a venit un domn pe care nu il cunosc care vorbea in limba Engleza si domnisoarele ii spuneau „sefu” si a intrebat dece ma aflu eu acolo si  nu stiu ce i-au explicat dar cu acel om a-m fost la locul faptei a recunoscut FURTUL dar cand a-m solictat despagubiri mi s-a adresat sfidator sa ma adresez politie fara sa imi ofere  nimic adica grau furat a rams la ei si eu am ramas cu paguba.” se arată în plângerea penală.